Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

Postat de panacris in Prajituri
5 Mai 2021 | 4963 vizualizari
Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

De curând am intrat în posesia a câtorva forme faine de la Silikomart 😉 Bineînțeles că m-a virusat Clementina, cu forma aia faină a ei! Așa  că m-am pus pe căutat și am găsit forme minunate, la prețuri cât de cât accesibile. Așa că am trecut la teste 😉Prima afost pasca de Paște la cald, dar dacă Cleme m-a provocat, am făcut loc și în congelator pentru acest fonfleu 😉 Așa că pot plasa această minunată prăjitură în colecție mea de "retete pascale" ediție 2021!  ;) N-a ieșit perfectă, dar a fost super delicioasă, undeva între un parfe și prăjitură înghețată! ;) Spor, răbdare și poftă bună! 

Ingrediente

  • Brânză de vaci 500 g,
  • Mascarpone 500 g,
  • Smântână pentru frișcă 500 g,
  • Zahăr pudră 300 g,
  • Foi de gelatină 2 plicuri,
  • Zmeură cca. 350 g,
  • Bănuți de ciocolată Callebaut cca. 200 g,
  • Zmeură congelată cca. 300 g,
  • Zahăr tos cca. 6 linguri,
  • Pișcoturi cca. 300 g,
  • Blat de pandișpan cu cacao cca. 300 g.

Mod de preparare

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se reduce la jumătate, apoi se strecoară și se lasă la răcorit.

Pentru crema de bază am ales varianta scurtă 😉 Într-un vas adânc sau cel al mixerului din dotare se pune brânza de vaci, brânza mascarpone, smântâna și zahărul pudră, se mizxează energic, până ce se înglobează toate ingredientele și se obține o cremă fină.

Crema de brânză se împarte în două boluri.

Gelatina se pune la hidratat în vase diferite cu puțină apă rece, cca. 2 linguri.cca. 10 minute, apoi se pune la încălzit pe foc mic sau în cuptorul cu microunde cca. 60 secunde la 800 watti.

Ciocolata se topește la Bain Marie, sau în cuptorul cu microunde cca. 2 minute la 800 watti si apoi se lasă la răcorit.

Sosul de zmeură împreună cu o parte de gelatin[ se pune într-unul din bolurile cu crema de brânză și se amestecă energic până ce se obține o cremă omogenă și consistentă.Crema de zmeură se toarnă în forma de silicon răcită și se pune la congeletor pentru minim 30 de minute.

Între timp se preparaă crema de brânză cu ciocolată, adică în cel de al doilea bol cu cremă de brânză se adaugă în fir subțire ciocolata topită și ușor răcorită, apoi gelatina la fel răcorită și se amestecă energic până ce se omogenizează. Atenție, dacă se întărește și ușor trece înspre îmbrânzire, puneți bolul pe BainMarie și amestecați până se drege crema.

După ce s-a răcit crema de zmeură se scoate din răcitor, se adaugă un strat de pișcoturi și apoi se toarnă crema de ciocolată, apoi se dă din nou la rece, congelator cca. 30 minute, frigider cca. 3 ore.

Înainte de servire se scoate prăjitura de la rece, se adaugă un blat de pandișpan subțire, ca și bază și apoi se răstoarnă pe un platou și se lasă la  “încălzit!” cca. 30 minute, până la servire.

Prăjitura se ornează după gust și talent!

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Postat de momo121

Desert prajitura cu blat din albusuri, crema fina de zmeura si ciocolata

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2021, 19:40
Foarte buna!
la 05.05.2021, 20:17
la 05.05.2021, 21:49
arata minunat!
la 06.05.2021, 09:08
Delicioasa!
la 06.05.2021, 13:42

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking