Ingrediente
- 300 g dovleac placintar ras
- 300 g faina
- 125 zahar
- 200 ml lapte de soia
- 70 ml ulei
- 1 plic praf de copt
- 100 g migdale/nuci tocate
- 1 plic zahar vanilat
- 1 varf cutit sare
- esenta de vanilie
- coaja rasa de lamaie
- 1 varf cutit scortisoara
Mod de preparare
Dovleacul il dam prin razatoare si il calim cca 5 min cu zaharul, apoi il lasam sa se raceasca foarte bine.
Adaugam faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,scortisoarea,amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam dovleacul,amestecam si treptat laptele,amestecand continuu cu telul pana ce se omogenizeaza.
La final incorporam uleiul,esenta de vanilie,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
Presaram nuca sau migdale tocate potirvit pe toata suprafata prajituri.
Dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 180 grade.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|