Ingrediente
- Umplutura:
- 850 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
- 300 g zahar (sau dupa gust)
- 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
- optional, o cana cu apa (250 ml)
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri gris
- Aluat:
- 1 pachet margarina (250 g)
- 5 linguri ulei
- 5 linguri apa
- 1 lingurita otet
- un praf de sare
- faina cat cuprinde (460 g)
- Dimensiune tava: 27/37 cm
Mod de preparare
Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade si acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga o cana cu apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca si se incepe pregatirea aluatului.
Margarina taiata bucati, uleiul, apa, otetul si sarea se pun intr-un castron. Se adauga faina, treptat, si se framanta toate ingredientele pana cand coca nu se mai lipeste de maini.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se imparte aluatul in doua. Se intinde o parte intr-o tava (unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt) cu ajutorul unui pahar. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, se presara doua linguri de gris, apoi se intinde dovleacul. Se presara scortisoara. Cea de-a doua parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, se ruleaza pe sucitor si se pune cu grija peste umplutura de dovleac. Se taie surplusul de aluat de pe margini si din el se pot forma cateva decoratiuni (frunze, de exemplu). Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si se introduce tava la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|