Ingrediente
Foi (4 bucati):
- 16 linguri apa
- 2 lingurite de bulion
- 16 linguri ulei
- un pliculet praf de copt (10 g)
- 6 linguri zahar
- faina cat cuprinde
Crema de halva:
- 250 g de halva
- 500 g mere
- 75 g zahar
- 2 linguri ulei
Decor:
Mod de preparare
Foi:
- cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt
- se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit de tare
- cele doua lingurite de bulion se dizolva in cele 16 linguri de apa, si se amesteca apoi cu uleiul, zaharul si praful de copt
- se adauga faina treptat pana rezulta un aluat potrivit de tare
- aluatul obtinut se imparte, in 4 partie egale
- se decupeaza hartia de copt fix cat tava de copt si se pune fiecare parte de aluat pe ea, cu putina faina presarata peste aluat
- cu ajutorul sucitorului, se intinde fiecare foaie direct pe hartia de copt (astfel evitati sa faceti foaia mai mica sau mai mare decat este tava)
- fiecare foaie se coace la 200 de grade, circa 3-4 minute
Crema de halva:
- se curata merele de coaja si se dau prin razatoarea mare
- se pun la calit impreuna cu uleiul si zaharul
- dupa ce sunt calite, merele se scurg de zeama lasata
- peste merele calite se adauga halvaua data prin razatoarea mare si se amesteca pana la omogenizare
- foile se ung cu crema obtinuta, se pune peste ele o greutate si se lasa la rece peste noapte, se pudreaza cu zahar pudra dupa care se taie si se serveste
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu foi de bulion si crema de halva" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|