Prajitura cu crema de visine

Postat de rhapsody in Prajituri
7 Oct 2014 | 4280 vizualizari
Prajitura cu crema de visine

Dulce-acrisor si ceva fermecator. Nuuu, n-am creat fetitele Powerpuff (desenele animate preferate ale fiicei mele), ci o praji simpla si buna.. :))) Ce-i drept acum nu mai gasiti visine proaspete, insa puteti folosi visine congelate. :)

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua medii (de la gaini de tara am folosit eu)
  • 160 g zahar
  • 30 g ulei
  • 100 g faina
  • 25 g cacao
  • Crema
  • 275 g visine (fara samburi)
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana lichida 30%grasime
  • 5 g gelatina
  • 25 ml apa
  • 20 g iaurt
  • Glazura
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 150 g smantana lichida 30%grasime
  • Pentru insiropat:
  • 3 lg sirop concentrat de visine amestecat cu 5 linguri de apa plata

Mod de preparare

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare. Adauga zaharul (100 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.     

Crema:

1. Pune visinele impreuna cu 80g de zahar intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10 minute, depinde de aragaz;).  Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece sa grabesti procesul de racire.

2. Hidrateaza gelatina in apa si dizolv-o pe baie de aburi.

3. Mixeaza smantana lichida rece cu 20g zahar pana cand creste in volum si devine aerata. Adauga visinele scazute, iaurtul si gelatina dizolvata si mixeaza pana la incorporarea totala a acestora.     

Glazura:    Pune ciocolata rupta in bucati/taiata impreuna cu 100g smantana lichida intr-o cratita cu fund dublu, la foc mic, invarte pana cand se topeste ciocolata. Opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca bine. Gasesti imagini AICI.      

  Asamblare:   Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaz-o, pune crema si acopera cu cealalta felie de blat pe care o vei insiropa. Glazureaza prajitura si introdu-o la frigider pentru 2-3 ore (o sa vedeti la sectiune ca noi n-am avut atata rabdare :).   S-aveti pofta!

Nota: - uleiul l-am notat cu grame si nu mililitri, deoarece l-am cantarit.         

         -  poti folosi fructe congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Postat de oanapl

Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine

Iata cum se prepara Reteta de prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si visine Pentru blat: Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în cafea fierbinte și se lasă să se topească...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de cacao, visine si branza

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2014, 11:27
la 07.10.2014, 11:28
Deci nu doar carne, avem şi desert, nu? Bun!
la 07.10.2014, 11:29
Minunat!! Ca de altfel toate pe care le faci...
la 07.10.2014, 11:30
Gaby
la 07.10.2014, 11:31
Padre, e in completarea meniului.

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking