Ingrediente
- Foi mici de napolitana 4 buc
- 400 ml apa
- 150 g margarina unirea
- 125 g zahar
- 140 g alune sarate, prajite si macinate
- 200 g rahat colorat
- 30 g stafide
- esenta de fistic
- 400 g biscuiti populari macinati
- 50 g cacao
Mod de preparare
Mai intai am pregatit ingredientele, am macinat biscuitii, am macinat alunele, am taiat cubulete mai mici rahatul. Intr-un tuciulet mic am pus apa, zaharul si margarina, am pus tuciuletul pe foc si am amestecat pana ce a inceput sa se topeasca zaharul si margarina, am adaugat alunele macinate, rahatul si stafidele , am lasat sa clocoteasca cca 4 min. Separat am amestecat biscuitii macinati cu cacao si esenta, apoi am turnat amestecul din tuciulet, am omognizat totul, apoi am intins umplutura peste foile de napolitana, una peste alta.. Am invelit prajitura in folie alimentara si am bagat-o la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|