Ingrediente
- 5 linguri gem de afine
- 1 cana zahar
- 1 cana apa minerala
- 1/2 cana ulei
- 2 cani faina
- scortisoara macinata
- un praf de sare
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita praf de copt
- nuci rupte bucatele
- zahar pudra cu aroma de vanilie pentru ornat
Mod de preparare
Intr-un castron punem gemul, zaharul, apa minerala si uleiul, pe rand si amestecam usor. Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaua, bicarbonatul, sarea, scortisoara si omogenizam.
Turnam amestecul intr-o tava cu hartie de copt si presaram deasupra nucile. Dam tava la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii (45 minute). Scoatem prajitura, o lasam sa se raceasca si o portionam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|