Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti

Postat de Moni_alex in Dulciuri
19 Mar 2018 | 4403 vizualizari
Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti

O prajitura simpla dar foarte gustoasa si apreciata de cei care au gustat-o. Prajitura am pregatit-o si la Revelionul Bucatarasilor din februarie.

Ingrediente

  • 2 cani de zahar (450 g)
  • 1 cana de apa
  • 400 g nuci taiate grosier sau zdrobite
  • 3 linguri de cacao ( sau 2 de cacao si una de nesquik)
  • 1 lingura de ness
  • 500 g de margarina
  • 800 g biscuiti Petit Beurre
  • esenta de rom

Mod de preparare

Nucile se prajesc putin in cuptor, apoi se zdrobesc sau se taie grosier.

Biscuitii 500 g se rup in bucati mici, iar 300 g se macina sau se zdrobesc marunt.

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga cana de apa si se fierbe pana se topeste zaharul, se adauga margarina taiata bucatele mici si se lasa la foc mic pana se topeste margarina.

Se da la o parte compozitia de pe foc, se adauga cacao cernuta, nessul, nucile, 500 g biscuiti rupti in bucatele si esenta de rom.

Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana ce compozitia devine omogena. Se lasa la racit.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunile de 25/35 cm cu hartie de copt, se pune jumatate din cele 300 g de biscuiti macinati, apoi se rastoarna compozitia dupa ce s-a racit la temperatura camerei.

Se uniformizeaza si se preseaza bine compozitia cu mana sau cu fundul unui pahar.

Deasupra se presara cealalta jumatate de biscuiti macinati si putina nuca macinata.

Se lasa la frigider pana a doua zi.

Se taie bucatele dupa preferinte.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu nuca si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Shoko-Cioco

Postat de RuxyRux

Prajitura Shoko-Cioco

Topim untul intr-un ibric, dam vasul deoparte si in el topim fulgii de ciocolata, apoi adaugam si cacaoa si amestecam bine pana la omogenizare. Intr-un vas de mixer, punem ouale, apoi laptele...

Citeste continuarea

Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure

Postat de Meea

Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure

           Punem apa și zahărul pe foc, până zahărul s-a topit și începe sa fiarbă.           Lăsăm apoi siropul la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2018, 00:20
la 20.03.2018, 09:19
la 20.03.2018, 09:31
O bucata mare vreau!
la 20.03.2018, 15:35
la 20.03.2018, 15:39
Minunata!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking