Desert prajitura din albusuri, cu cirese

Postat de oanapl in Prajituri
1 Aug 2020 | 2297 vizualizari
Desert prajitura din albusuri, cu cirese

retete de vara Pentru aceasta rețetă delicioasă m-am inspirat de la Dia și a ei prăjitură din albușuri, cu vișine, care arată demențial. Inițial am zis că fac și eu ceva de genul, cu jeleu, cu creme, dar cireșele mele nu au lăsat sirop ca la Dia și am renunțat la idee, dar mi-am promis că iau vișine și refac rețeta. O să-i vină rândul, într-o zi... :))  

Ingrediente

  • Pentru blat (tava de 38x25 cm):
  • 9 albușuri de ou
  • 150 g zahăr
  • 50 ml apă
  • O lingură zeamă de lămâie
  • 3 linguri ulei
  • 270 g făină
  • 1 lingură cacao
  • Sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 700g cireșe

Mod de preparare

Mai întâi, se scot sâmburii cireşelor și se lasă la scurs.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade C.

Pentru blat, se pregătește siropul. Într-o cratiță, se pun 150 g zahăr, 50 ml apă și zeama de lămâie. Se pune cratița pe foc și se lasă să fiarbă până când se topește zahărul.
Între timp se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă siropul fierbinte, mixând la viteză maximă.
Se adaugă cele 3 linguri de ulei, apoi făina amestecată cu praful de copt.
Se ia o parte din compoziție și se amestecă cu o lingură de cacao.
Se tapetează tava cu hârtie de copt, apoi se pune din cele două compoziții, alternativ câte o lingură din fiecare.
După ce se pune jumătate din compoziție, se amestecă ușor cu o furculiță și se pune un strat generos de cireșe.
Se mai pune un strat din cele două compoziții și iar un strat de cireșe (se apasă puțin să intre în blat).
Se introduce tava în cuptor, pentru 30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Se lasă prăjitura să se răcească, apoi se servește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri, cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de branza

Postat de panacris

Desert prajitura cu foi din albusuri si crema de branza

Albușurile se bat energic cu zahărul tos și sarea, până ce se obține o bezea spumoasă. Apoi se adaugă nuca și făina și se amestecă ușor până ce se înglobează toate...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu cirese

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura din albusuri cu cirese

Albusurile se lasa la dezghetat. Ciresele se spala, se scot samburii si se lasa la scurs. Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2020, 22:49
la 02.08.2020, 01:25
la 02.08.2020, 09:39
Delicioasa!
la 02.08.2020, 12:29
la 02.08.2020, 16:21

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking