Ingrediente
- blat
- 700-800 g biscuiti
- 3 linguri margarina
- umplutura
- 1 plic budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 2-3 linguri zahar
- 2 mere
- 2 pere
- 1 strugure negru
- decor
- nuca
Mod de preparare
Blatul-biscuitii ii pisam sau ii dam prin robot. Apoi adaugam margarina si framantam pana se incorporeaza bine biscuitii cu margarina. Pregatim o tava 15*20(eu am pus si folie alimentara pe ea) si asezam compozitia de biscuiti pana se asaza in tava ca un blat.
Umplutura-spalam si curatam merele si perele de coaja. Dupa ce le taiem bucati mici, adaugam bobitele de struguri si deasupra punem 2 linguri de zahar si amestecam. Pregatim plicul de budinca dupa instructiunile de plic, doar ca folosim doar 400 ml lapte si incepem asamblarea.
Asamblare-Peste blatul de biscuiti, adaugam fructele taiate si preparate anterior, iar deasupra rasturnam budinca de vanilie fierbinte. Dupa ce s-a racit putin, adaugam deasupra, decoram cu miezul de nuca pisat. Lasam prajitura minim 3-4 ore la racit, eu am lasat-o pana a 2 a zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din biscuiti si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|