Pentru foi, se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide (uleiul și apa). Se încorporează puțin câte puțin, făina și la urmă se adaugă și apa de flori de portocal (sau o esență pe care o preferați).
Când aluatul este destul de ferm și nelipicios, se porționează în trei bucăți egale, din care se fac pe rând trei foi care se coc pe fundul tăvii (unsă cu ulei, în prealabil) până ce încep să se rumenească ușor.
Pentru crema de lămâie, se amestecă zahărul cu grisul, se adaugă apa și se dă la foc mic, amestecând mereu, până ce se îngroașă compoziția. Când grisul s-a legat/îngroșat bine, se ia vasul de pe foc și se lasă la răcorit, amestecând din când în când în el, ca să nu se formeze crustă deasupra.
Când grisul s-a răcorit aproape total, se încorporează treptat margarina și se adaugă zeama și coaja răzuită de lămâie. Se mixează compoziția până la omogenizare.
Pentru crema de caramel, se caramelizează zahărul, în care se adaugă 100 ml de apă și se fierbe până la topirea caramelului. Restul de apă (400 ml) se amestecă cu grisul și se prepară la foc mic, amestecând întruna, până ce se îngroașă.
Când grisul este gata legat/îngroșat se lasă puțin să se răcorească, amestecând în el din când în când, ca să nu se formeze crustă deasupra. Când grisul s-a mai răcorit, se încorporează treptat margarina și apoi caramelul și esența, mixând ușor până la omogenizare.
Se ung foile cu cele două umpluturi, se acoperă cu o folie alimentară și se lasă la răcoare timp de câteva ore, cu ceva greu deasupra, ca să se preseze bine.
A doua zi, prăjitura se poate porționa, în forma dorită.