Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras)

Postat de Adele in Prajituri
20 Mar 2017 | 3039 vizualizari
Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras)

La multi ani mie ..la multi ani frumosi alaturi de voi .. p.s maine fac 3 anisori 😍

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua.
  • 8 linguri cu zahar (80 gr )
  • 6 linguri cu faina.
  • 4 linguri amidon de porumb.
  • 4 linguri cu ulei.
  • Esenta de vanilie.
  • 1/2 praf de copt.
  • Crema:
  • 1000 ml frisca lichida.
  • 500 gr iaurt de vanilie
  • 100 gr crema vanilie
  • esenta de vanilie.
  • 400 gr fructe mixte compot.
  • Sirop:
  • 100 ml apa 
  • esenta vanilie
  • suc din compot.
  • Decor:
  • ciocolata alba
  • frisca

Mod de preparare

Se pregateste blatul: se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei, pana devin spumoase, se adauga esenta si fainile cu praful de copt se amesteca bine, se incorporeaza albusurile, de jos in sus, pana se obtine o compozitie omogena; se pregateste o tava dreptunghiulara (40/25) tapetata cu hartie si se asaza compozitia, se da la cuptor, la 180° C, pentru 15 minute ..pana se rumeneste. Se scoate si se lasa la racit.

Crema: se mixeaza frisca nu prea tare, se adauga iaurtul si crema patisera si se mixeaza totul bine, se adauga fructele stoarse bine si esenta dupa gust; crema se da la rece.

Siropul : se pune apa cu zaharul la fiert, cand da in clocot, se opreste, se adauga esenta si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu siropul din compot.

Blatul racit se taie in doua parti egale (vertical), se asaza prima parte, se insiropeaza bine, se pune crema, se asaza a doua parte de blat, se insiropeaza; se da la rece cateva minute (30-50), se imbraca in frisca, se decoreaza dupa gust, eu am lasat jumatate cu frisca si jumatate cu ciocolata alba. Se decoreaza dupa gust .

Se lasa la rece cateva ore bune.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Croissante de Bratislava sau Pozsonyi kifli

Postat de Corina33

Croissante de Bratislava sau Pozsonyi kifli

Se pune faina intr-un castron. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut, apoi se toarna in mijlocul fainii si se lasa cateva minute pana creste. Se dizolva restul de...

Citeste continuarea

Guguluf cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Guguluf cu capsuni si ciocolata

Rupi in bucati 100 g ciocolata si o topesti intr-o craticioara, pe baie de aburi, impreuna cu untul. Dupa ce s-a topit, o lasi sa se raceasca timp de cateva minute. Mixezi intr-un bol, ouale cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2017, 16:10
La multi ani!
la 20.03.2017, 16:15
Ce prajiturica faina! La multi ani!
la 20.03.2017, 16:17
La multi ani alaturi de noi!
la 20.03.2017, 16:18
Super prajitura!
la 20.03.2017, 16:39
Costel

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking