Ingrediente
- Blat:
- 8 oua.
- 8 linguri cu zahar (80 gr )
- 6 linguri cu faina.
- 4 linguri amidon de porumb.
- 4 linguri cu ulei.
- Esenta de vanilie.
- 1/2 praf de copt.
- Crema:
- 1000 ml frisca lichida.
- 500 gr iaurt de vanilie
- 100 gr crema vanilie
- esenta de vanilie.
- 400 gr fructe mixte compot.
- Sirop:
- 100 ml apa
- esenta vanilie
- suc din compot.
- Decor:
- ciocolata alba
- frisca
Mod de preparare
Se pregateste blatul: se mixeaza separat albusurile spuma cu putina sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei, pana devin spumoase, se adauga esenta si fainile cu praful de copt se amesteca bine, se incorporeaza albusurile, de jos in sus, pana se obtine o compozitie omogena; se pregateste o tava dreptunghiulara (40/25) tapetata cu hartie si se asaza compozitia, se da la cuptor, la 180° C, pentru 15 minute ..pana se rumeneste. Se scoate si se lasa la racit.
Crema: se mixeaza frisca nu prea tare, se adauga iaurtul si crema patisera si se mixeaza totul bine, se adauga fructele stoarse bine si esenta dupa gust; crema se da la rece.
Siropul : se pune apa cu zaharul la fiert, cand da in clocot, se opreste, se adauga esenta si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu siropul din compot.
Blatul racit se taie in doua parti egale (vertical), se asaza prima parte, se insiropeaza bine, se pune crema, se asaza a doua parte de blat, se insiropeaza; se da la rece cateva minute (30-50), se imbraca in frisca, se decoreaza dupa gust, eu am lasat jumatate cu frisca si jumatate cu ciocolata alba. Se decoreaza dupa gust .
Se lasa la rece cateva ore bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|