Desert prajitura Dora

Postat de Constelatialeu in Prajituri
1 Mar 2022 | 6083 vizualizari
Desert prajitura Dora

Dora, aia mica a clanului, maine face ceva anisori -5 fata de ai mei......inca nitel si ''compun'' o problema de matematica, dar sa trecem peste, ca au trecut multi ani de cand  rezolvam probleme matematice, azi rezolvam probleme existentiale. E cu piersici, ca ii plac ei, restul e de la mine putere, daca nu-i place , mananca decat partea de piersica. La multi ani, Dora- Minodora !

Ingrediente

  • 2 Foi de bezea ( cantitatile pt. 1 foaie si se repeta figura si pt. foaia 2)
  • tava 25/35 cm
  • 160 g albus
  • 130 g zahar
  • 25 g amidon
  • 100 g nuca prajita si macinata
  • Crema
  • 500 ml lapte 3,5% grasime
  • 100 g amidon
  • 220 g zahar
  • esenta vanilie
  • 300 g unt cu 82% grasime, moale le temperatura camerei
  • Jeleu de piersici
  • 450 g piersici din compot
  • 150 g zahar
  • 250 ml zeama de la compot sau apa
  • 50 g amidon
  • 2 pliculete top gel
  • Glazura
  • ciocolata cu gust de lamaie
  • fondant cu ciocolata neagra

Mod de preparare

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa  mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat amidonul cernut si nuca macinata, le-am incorporat cu miscati lente de jos in sus. Am tapetata tava cu hartie de copt si am intins compozitia in tava. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am redus focul la mediu spre mic, am lasat sa se coaca foaia, este gata cand se desprind marginile de hartia de copt. Am scos foaia din tava si am alsat-o sa se racesca, apoi am dezlipit hartia de copt. Am procedat la fel si cu a doua foaie.

Crema : Intr-un castron de inox am pus zaharul, amidonul si am diluat cu lapte, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase crema, am adaugat si esenta de vanilie.. Am lasat sa se raceasca dar nu de tot, sa fie calduta. Separat am frecat untul pana am obtinut un unt spumos, am incorporat lingura cu lingura.  crema fiarta. Am impartit crema in doua parti egale.

Jeleu : Am blendat piersicile din compot pana am obtinut un piure. Am transferat piureul intr-o craticoara de inox, am adaugat zaharul, amidonul, zeama de compot si pliculete de top gel. Am omogenizat bine si am pus la fiert, amestecand continuu pana ce a inceput sa se ingroase. Am lasat sa se raceasca putin , apoi am bagat la congelator pentru 15 min.

Prima parte de asamblare.Am asezat prima foaie de bezea, am intins jumatate de crema si am dat tava la frigider cca 10 min.Am scos tava de la frigider, jeleul de la congelator si am intins jeleul peste crema intarita. Am bagat tava la congelator pentru inca 15 min, apoi am intins si restul de crema, am asezat a doua foaie si am presat un pic sa se faca priza intre crema si foaie. Am lasat prajitura la frigider cca 2 ore, apoi am portionat-o si am glazurat fiecare bucatica in parte cu ciocolata topita si fondant topit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Dora" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajiturele 8 martie - La multi ani, madamelor!

Postat de Constelatialeu

Desert prajiturele 8 martie - La multi ani, madamelor!

Jeleu l-am avut facut inainte si a stat frumos la congelator. Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o nu foarte tare, pana am obtinut o frisca mai lejera....

Citeste continuarea

Desert prajitura Martisor Dora

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Martisor Dora

Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile 34/22 cm. Am batut cele 5 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Intr-un castron punem margarina la temperatura camerei, adaugam zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2022, 17:53
la 01.03.2022, 18:24
super delicioasa!
la 01.03.2022, 18:39
Bună!
la 01.03.2022, 19:03
La multi ani, Dora!
Faina prajitura i-ai facut.
la 01.03.2022, 19:17
Minunată Dora dar și prajitura! La mulți ani cu multă putere și sănătate! Bravo și ție soră mai mare de Minodora!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking