Desert prajitura Felie de lamaie

Postat de lili in Prajituri
28 Feb 2018 | 4635 vizualizari
Desert prajitura Felie de lamaie

Este o prajitura pe care am vazut-o la Elena B. si mi-a facut cu ochiul. Este foarte gustoasa si buna.Multumesc Elena.

Ingrediente

  • Pentru foaie galbena :
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt

Se fac 2 foi galbene - deci o sa repetam cantitatile si pentru cea de-a doua foaie.

Pentru foaia maro :

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 60 g faina
  • 40 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru crema :

  • 600 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 budinci de vanilie
  • 180 g unt (82% grasime)
  • 200 ml frisca lichida
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Blaturile galbene le-am facut astfel:  am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; am adaugat uleiul in fir subtire; am pus zeama de lamaie si la final am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Am incorporat faina si am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.  

Am copt blatul 10 minute in cuptorul preincalzit, la aproximativ 180 grade C. Cand a fost coapta, am pus-o sa se raceasca pe un gratar metalic si am indepartat hartia de copt. Tehnic de lucru e aceeasi si la blatul maro.
 Pentru crema am pus la fiert 500 ml lapte. Diferenta de 100 ml am folosit-o ca sa amestec praful de budinca si zahar. Cand budinca a fost fiarta, am pus-o sa se raceasca. Cand a fost rece, am adaugat untul (la temperatura camerei), zeama de lamaie si coaja de lamaie. 
Am omogenizat si apoi am adaugat  frisca lichida (nebatuta). Am mixat pana cand am obtinut o crema fina si pufoasa. Apoi a urmat montatul prajiturii: blat galben, crema, blat maro, crema si iar blat galben.  Eu am pus deasupra un strat subtire de crema si am ornat-o cu bombonele mozaic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Felie de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

Blatul:  Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2018, 12:58
la 28.02.2018, 12:59
Ce apetisant arata!
la 28.02.2018, 13:13
delicioasa
la 28.02.2018, 13:17
la 28.02.2018, 16:04
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking