Desert prajitura felie de lapte

Postat de Oana in Prajituri
31 Mai 2017 | 46793 vizualizari

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie de lapte. Are un blat pufos de cacao si o crema delicioasa cu gust intens de lapte. Cu siguranta nu vei mai cumpara niciodata din comert! Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 90 gr faina
  • 40 gr cacao neagra
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 260 ml lapte
  • 2 lingurite amidon
  • 100 gr zahar
  • 5 gr gelatina granulata
  • 30 ml apa rece
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Blat: Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul de topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi laptele.
Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea si adauga-le apoi treptat in compozitia de aluat, amestecand usor cu spatula de jos in sus
Tapeteaza tava cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade C, aprox 10 minute
Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca, apoi taie-l pe jumatate, obtinand doua foi.
Crema: Pune gelatina in apa rece si las-o sa se hidrateze. Pune intr-o craticioara zaharul cu amidonul, amesteca usor cu un tel si pune laptele putin cate putin.
Pune craticioara pe foc, amestecand in continuu, pana incepe sa fiarba si sa se ingroase putin. Opreste focul si cand se racoreste putin, adauga gelatina si amesteca pana se topeste
Muta crema de lapte intr-un castron si acopera cu folie alimentara si lasa sa se raceasca.
Mixeaza smantana pentru frisca pana incepe sa se intareasca, adauga apoi mascarpone si mixeaza in continuare. Adauga crema de lapte racita si vanilia si amesteca totul bine
Pune crema la frigider 10-15 minute.
Asamblare: Pune o foaie de blat intr-o tava, adauga crema si niveleaza bine, apoi pune al doilea blat si lasa prajitura la rece 2-3 ore.
Portioneaza apoi prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura felie de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura iubitorilor de lapte

Postat de CofetariiBucatari

Desert prajitura iubitorilor de lapte

Blatul: Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam zaharul tos cu cel vanilat si il adaugam treptat peste galbenusuri, dupa ce am adaugat tot zaharul, continuam sa mixam galbenusurile pana cand...

Citeste continuarea

Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua

Postat de madi_marin

Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua

Pentru blat, se separă ouăle. Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până se obţine o cremă deschisă la culoare, apoi se adaugă laptele, uleiul şi mierea şi se omogenizează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2017, 18:03
Un deliciu atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari!
la 31.05.2017, 18:07
Nu am pregatit pana acum aceasta prajiturica, dar trebuie sa o fac si eu!
la 31.05.2017, 19:29
O bunătate!
la 31.05.2017, 19:36
Foarte buna!
la 31.05.2017, 19:54
buna buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking