Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras

Postat de madi_marin in Dulciuri
16 Mai 2020 | 9196 vizualizari
Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras

,,aluaturi de casa,,   Sursa Youtube

Ingrediente

Aluat tava 20/25 cm :

  • 3 gălbenuşuri
  • 65 g unt gras
  • 35 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr Bourbon
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 180 g făină
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 3 albuşuri
  • 100 g zahăr
  • 180 g iaurt
  • 200 g smântână fermentată
  • 1 pliculeţ zahăr Bourbon
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • 4 linguri cu făină
  • 50 g merişoare confiate sau stafide
  • 1 fiolă esenţă de rom

În plus :

  • zahăr pudră vanilat pentru ornat

Mod de preparare

Se prepară aluatul: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă. Se adaugă praful de sare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi gălbenuşurile pe rând, amestecând bine după fiecare, apoi făina cernută. Se frământă un aluat ( puţin sfărâmicios, nu omogen), care se dă la rece pentru 30 de minute, împachetat în folie de plastic.

Umplutura: iaurtul şi smântâna se amestecă, apoi se adaugă zahărul vanilat, esenţa , făina şi merişoarele. Se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, apoi se combină cu crema de iaurt şi smântână.

Aluatul se scoate de la rece, se cântareşte o biluţă de 100 g din el, aluat ce se va da la congelator. Restul de aluat se întinde direct pe foaia de copt la dimensiunea tavii. Se pune în tavă, se adaugă toată umplutura, apoi se rade deasupra aluatul de la congelator.

Se coace la 190 grade căldură sus/jos fără ventilaţie , pentru 30 de minute.

Se lasă la răcit complet în tavă, apoi se dă la frigider pentru 1 oră.

Se porţionează şi se poate pudra cu zahăr vanilat.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura fina cu iaurt si aluat ras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura dalmatian

Postat de Constelatialeu

Prajitura dalmatian

Blat: Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si continuam sa mixam. Adaugam amoniacul si faina si la final albusurile batute spuma tare. Impartim...

Citeste continuarea

Desert inghetata de coacaze negre

Postat de MotanLaOale

Desert inghetata de coacaze negre

Coacazele se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-un vas se pun coacazele, zaharul, smantana, zeama de lamaie si se mixeaza pana se zdrobesc fructele si se topeste zaharul. Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2020, 18:58
Chiar fină și delicioasă este...!
la 16.05.2020, 19:13
la 16.05.2020, 19:32
la 16.05.2020, 19:44
Hmmm, bună idee! Chiar fără nici un ingredient de creștere, dospire, frăgezire! De probat!
la 16.05.2020, 19:57
Ma inscriu pentru cateva bucatele!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking