Ingrediente
Ingrediente blat:
- 250 g albusuri ( aprox. 6)
- 180 g zahar
- 2 linguri nuca de cocos
- 5 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
Ingrediente crema:
- 300 ml creme ptisserie de la Meggle sau frisca lichida
- 2 llinguri nuca de cocos
- 1 compot de ananas
- 1 plic de gelatina
- 2 pachete de biscuiti Petit Beurre
- nuca de cocos pentru ornat
Sirop:
- 2 linguri de zahar
- 70 ml apa calda
Mod de preparare
Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 200 de grade C.
Pregatim intre timp crema: mixam crema sau frisca lichida spuma. Fructele de ananas din compot le blenduim pana ies pasta. Gelatina o hidratam 10 min in compotul de ananas, apoi o punem pe baie de aburi pana cand gelatina este topita. O lasam 10 minte la racorit. Adaugam peste frisca batuta bine, ananasul blenduit si sucul cu gelatina si mai mixam 2-3 min. Dam la rece.
Peste blatul rece punem 3/4 din crema, apoi punem un rand de biscuiti trecuti prin sirop facut si apa calda si zahar. Punem restul de crema si presaram nuca de cocos.
Dam 1 ora la rece, apoi putem portiona.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de nea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|