Desert prajitura Fulg de nea

Postat de eumimi in Prajituri
25 Dec 2017 | 12099 vizualizari
Desert prajitura Fulg de nea

Incep prin a va ura tuturor Craciun fericit si sarbatori frumoase! Apoi sa va servesc cu o prajitura delicioasa.. Reteta romaneasca

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 250 g albusuri ( aprox. 6)
  • 180 g zahar
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 300 ml creme ptisserie de la Meggle sau frisca lichida
  • 2 llinguri nuca de cocos
  • 1 compot de ananas
  • 1 plic de gelatina
  • 2 pachete de biscuiti Petit Beurre
  • nuca de cocos pentru ornat

Sirop:

  • 2 linguri de zahar
  • 70 ml apa calda

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 200 de grade C.

Pregatim intre timp crema: mixam crema sau frisca lichida spuma. Fructele de ananas din compot le blenduim pana ies pasta. Gelatina o hidratam 10 min in compotul de ananas, apoi o punem pe baie de aburi pana cand gelatina este topita. O lasam 10 minte la racorit. Adaugam peste frisca batuta bine, ananasul blenduit si sucul cu gelatina si mai mixam 2-3 min. Dam la rece.

Peste blatul rece punem 3/4 din crema, apoi punem un rand de biscuiti trecuti prin sirop facut si apa calda si zahar. Punem restul de crema si presaram nuca de cocos.

Dam 1 ora la rece, apoi putem portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de nea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fulg de Nea

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de miremirc

Desert prajitura Fulg de Nea

Blat : Mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2017, 13:51
super prajiturica!
la 25.12.2017, 14:19
Foarte buna!
la 25.12.2017, 14:20
la 25.12.2017, 16:02
Ce prăjiturică bună!
la 25.12.2017, 17:26

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking