Desert prajitura Furnicuta

Postat de Constelatialeu in Prajituri
18 Mai 2017 | 16866 vizualizari
Desert prajitura Furnicuta

O furnica duce-n spate un graunte jumatate, ca jumatate a ramas la Gaby, de acolo m-am inspirat......acesta prajitura mi-a fost sugerata de catre viitoarea nasa ( sora cu nr. 3) spre incercare, sa vad ce si cum, ca trebuie sa fac pentru o nunta, da una mai restransa, in familie....ginerica vrea o prajitura cu mac....pot sa spun ca este foarte gustoasa si aspectuoasa.

Ingrediente

  • Blat cu nuca
  • 4 albusuri'
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • Blat cu mac
  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri mac
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • 9 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 1 fiola esenta vanilie Dr. Oetker
  • 2 foi napolitane dimensiune 20/28 cm ( le taiem daca sunt mai mari)

Mod de preparare

Am folosit o tava cu dimensiunile de 20/28 cm, tapetata cu hartie de copt.

Blat cu nuca : Albusurile ( 4 la numar) le-am mixat bine cu un praf de sare , pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat nuca macinata si faina cernuta si am omogenizat cu miscari lente de jos in sus. Compozitia am pus-o in tava tapetata, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos si se desprinde usor pe margine. Scoatem din tava si lasam sa se raceasca fara sa scoatem hartia de copt.

Blat cu mac : Albusurile ( 5 la numar)  le-am mixat bine cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat macul si faina cernuta si am omogenizat cu miscari lente, de jos in sus. Compozitia am pus-o in tava tapetata, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit, la 180 grade C; este gata cand incepe sa se rumeneasca frumos si se desprinde usor pe margine. Scoatem din tava si lasam sa se raceasca fara sa scoatem hartia de copt.

Crema. Intr-un castron de inox, punem galbenusurile ( 9 la numar), adaugam zaharul si apa si amestecam bine, asezam castronul pe baie de aburi, amestecam continuu, pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Lasam sa se raceasca bine, eu am pus castronul in chiuveta cu apa rece, sa grabesc racirea, dupa ce s-a racit, adaugam esenta de vanilie.

Separat, mixam bine untul la temperatura camerei, apoi adaugam cate o lingura din crema de galbenusuri si mixam, procedam asa pana terminam de incorporat toata crema de galbenusuri.

Asamblare : Asezam prima foaie de napolitana pe un platou pe care am pus hartie alimentara ( eu am avut exact la dimensiunea de 20/28 cm, daca sunt mai mari foile de napolitana le taiati ) intindem o parte din crema, asezam foaia cu mac si apoi, desprindem hartia de copt, intindem crema, foaia cu nuca, desprindem hartia de copt, restul de crema si foaia de napolitana. Aducem foaia alimentara in asa fel incat sa impachetam prajitura, deasupra punem un platou si o greutate, dam la frigider pentru cateva ore, apoi cu ajutorul unui cutit bine ascutit, portionam prajitura. Mai intai am taiat marginile, apoi am portionat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Furnicuta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Desert prajitura Furnicuta

Postat de merisor67

Desert prajitura Furnicuta

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă. Zahărul se va măcina, pentru că se bat...

Citeste continuarea

Desert prajitura "Furnicuta"

Postat de Lia1

Desert prajitura "Furnicuta"

Scoate untul din frigider din timp, ca sa se inmoaie (eu l-am scos de seara pentru dimineata, daca nu este vara). Imbraca tava in hartie de copt. BLAT 1: 1. Separa albusurile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2017, 20:33
am pus-o la favorite, ca imi place
la 18.05.2017, 20:34
Eeee, de cand o am si eu in plan, fix de cand a postat-o Gaby, dar in plan a ramas
la 18.05.2017, 20:37
Taman ce-am dat cu praf de furnici prin solar şi tu vii cu furnicuţe şi pe-aci?
În fine, aici nu dau cu prafuri, dar aş da cu farfuria, să mi se umple.
la 18.05.2017, 20:54
O furnicuta harnicuta esti si tu, iar prajitura ce ne-ai adus-o este grozava!
la 18.05.2017, 21:00
Da, bună prăjiturică!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking