Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza

Postat de momo121 in Prajituri
17 Mai 2020 | 3275 vizualizari
Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza

Pentru familie numeroasa dublati cantitatile, dar si tava sa fie mai mare! ;)   

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100g-120g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80ml lapte
  • 60ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de cacao
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200g crema de branza
  • 80g zahar pudra
  • 1 ou
  • esenta de vanilie
  • 20g amidon de porumb

Mod de preparare

      Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare si incepem sa mixam bine pana ce compozitia se albeste, dupa care adaugam lichidele (laptele, uleiul si esenta de vanilie), omogenizam si la final punem faina cu cacaua si praful de copt cernute. Amestecam bine pana obtinem un aluat omogen.

      Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava dreptunghiulara de dimensiune 27cm-18cm tapetata cu hartie de copt si dam deoparte pana ne ocupam de crema...

Pentru crema:

      Branza o amestecam cu zaharul pudra, oul, amidonul si putina esenta de vanilie pentru aroma si cu o lingura punem peste blatul de cacao in model de diagonala pana terminam toata crema.
    Dam tava la cuptorul preincalzit la 175°C pentru 30 minute.
    Cand este gata o pudram cu zahar pudra!

 Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura grilaj cu blat de cacao si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu pere si ciocolata

Postat de MotanLaOale

Guguluf cu pere si ciocolata

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se mixeaza...

Citeste continuarea

Prajitura cu mac, nuca si gem

Postat de Sidy

Prajitura cu mac, nuca si gem

Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut. Separam galbenusurile de albusuri. Stafidele le tinem intr-o cana cu apa calduta in care am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2020, 09:53
Imi plac prăjiturile cu cacao si branza.
la 17.05.2020, 10:21
la 17.05.2020, 10:35
Arata bine si ne place combinatia cu branza!
la 17.05.2020, 10:54
la 17.05.2020, 11:05
Îmi place cum arată...!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking