Desert prajitura cu piscoturi

Postat de Constelatialeu in Prajituri
4 Noi 2014 | 38341 vizualizari
Desert prajitura cu piscoturi

Dupa cum urmeaza, am intrat la Merisor in ograda, era usa deschisa, deci e de bine, ce nu e de bine, este faptul ca putea sa-mi faca ea prajitura, sa nu mai muncesc eu, mai ales ca o tin toata saptamana-n carca....dar asta este, fiecare cu norocul lui.... Alta belea acum, nici nu-i de mirare la cat sunt de aiurita.....am incurcat un pic ouale....dar pana la urma a iesit bine. Eu am sa scriu reteta asa ''incurcata'' cum am facut-o eu, cine vrea se duca la Merisor, ca are usa deschisa si se uita cum e reteta ei....

Ingrediente

Blat:

  • 10 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 10 linguri faina
  • 12 linguri de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • 18 piscoturi

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 esente rom de la Dr.Oetker

Crema:

  • 1 litru lapte
  • 6 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri amidon Dr.Oetker
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de lamaie
  • 200 g unt 65% grasime
  • un praf de sare

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri smantana cu 40 % grasime
  • plus ciocolata alba pentru decor

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare le batem bine, apoi adaugam zaharul, zeama de lamaie si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste bezea adaugam cele 4 galbenusuri, uleiul si omogenizam. Separat cernem faina, cacaua si praful de copt, le amestecam bine si le adaugam peste abusuri, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Pregatim o tava 38/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si apoi asezam cele 18 piscoturi, apasam pe ele ca sa fie acoperite de blat. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 40 minute, pana trece testul scobitorii. Scoatem tava si lasam sa se raceasca blatul.

Siropul: Punem apa cu zaharul la fiert sa dea in clocot, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam la racit.

Crema: Frecam cele 6 galbenusuri cu zaharul si un praf de sare, adaugam si amidonul si subtiem cu lapte. Restul de lapte in punem pe foc pana se infierbanta, apoi turnam galbenusurile si avem grija sa amestecam tot timpul, pana se ingroasa crema. La final adaugam coaja de lamaie si esenta de lamaie. Lasam sa se raceasca bine, apoi adaugam untul la temperatura camerei. Mai lasam crema 10 minute la frigider.

Glazura: Ciocolata o maruntim, o punem intr-o craticioara, adaugam uleiul si smantana, punem pe foc sa se topeasca si avem grija sa nu fiarba. O folosim calduta.

Asamblare: Blatul il insiropam bine, mai ales prin partile unde am pus piscoturile. Intindem crema uniform, apoi glazura de ciocolata. Deasupra radem ciocolata alba. Dam tava la frigider pentru 1 ora si apoi o portionam, folosind un cutit trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Postat de oanapl

Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi

Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul și esența de vanilie, ca pentru bezea. Untul se topește și se lasă să se răcească. Gălbenușurile se freacă cu untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

Postat de panacris

Desert prajitura cu zmeura si ciocolata

Pentru început se prepară un sos delcios, din zmeura congelată și zahărul tos. Într-o crăticioară se pune zmeura congelată cu zahărul la fiert, la foc mic, până se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2014, 17:39
bunaaaaaaaaaa
la 04.11.2014, 17:39
mai Cleme, ai muncit ceva la prajiturica asta, dar rezultatul e ...super!!!
la 04.11.2014, 17:40
Io ma joc,nu muncesc,daca ar fi sa muncesc m-ar apuca lenea...
la 04.11.2014, 17:52
la 04.11.2014, 17:57
Vai de mine dar ce oua ai spart tu de zici ca le-ai incurcat )

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking