Desert prajitura Harissa
Postat de Criss in Prajituri 12 Ian 2012 | 64957 vizualizari
Prajitura harissa sau harisi este o reteta arabeasca (a nu se confunda cu "harissa", o pasta de ardei iute tunisiana, atat de iute incat simti ca iti ia gura foc. Trust me, am gustat-o la ea acasa si mi-au dat lacrimile. :) Dar harissa/harisi de care va vorbesc eu acum e o prajitura cu gris, insiropata, dulce si foarte buna. Si se face foarte simplu si rapid. Am vazut mai intai aceasta prajitura la Alison si chiar alaltaieri ma gandeam sa fac in week-end prajitura. Insa ieri dimineata am vazut prajitura si pe blogul Nadinei asa ca am zis gata: o fac chiar azi, nu mai astept pana in week-end.
Inapoi la reteta
|
Comentarii (47)
la 22.05.2018, 21:30
am incercat reteta si am fost dezamagita. dupa ce am adaugat tooate ingredientele si le-am amestecat compozitia a iesit la fel de groasa cum e cea pentru salam de biscuiti. ceea ce mi se pare ciudat pentru o prajitura care trebuie sa creasca si sa se umfle grisul. nu stiu cum v-a iesit voua cu 3 cani de gris si una de iaurt.
la 05.06.2018, 15:18
IasminaGeorgiana, prajitura iese perfect dupa aceasta reteta. Daca te uiti la imagini, se vede ca are o compozitie vartoasa. Dar dupa coacere prajitura se insiropeaza si dupa ce absoarbe intreaga cantitate de sirop, care nu e putin, undeva la 600 ml, prajitura va avea o textura perfecta.
COMENTEAZA