Desert prajitura Harissa

Postat de Criss in Prajituri
12 Ian 2012 | 64858 vizualizari
Desert prajitura Harissa

Prajitura harissa sau harisi este o reteta arabeasca (a nu se confunda cu "harissa", o pasta de ardei iute tunisiana, atat de iute incat simti ca iti ia gura foc. Trust me, am gustat-o la ea acasa si mi-au dat lacrimile. :) Dar harissa/harisi de care va vorbesc eu acum e o prajitura cu gris, insiropata, dulce si foarte buna. Si se face foarte simplu si rapid. Am vazut mai intai aceasta prajitura la Alison si chiar alaltaieri ma gandeam sa fac in week-end prajitura. Insa ieri dimineata am vazut prajitura si pe blogul Nadinei asa ca am zis gata: o fac chiar azi, nu mai astept pana in week-end.

Ingrediente

  • 1 pachet unt moale (200 g)
  • 3 cani gris (toate ingredientele le-am masurat cu o cana de 300 ml)
  • 1/2 cana zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 cana iaurt natural
  • 2 plicuri praf de copt
  • migdale
  • fulgi de cocos
  • Pentru sirop:
  • 2 cani apa
  • 2 cani zahar
  • zeama de la 1 lamaie (am pus o lamaie si jumatate)

Mod de preparare

Iaurtul se amesteca cu praful de copt. In 3-4 minute isi va dubla volumul. Untul moale (se poate topi) se amesteca cu grisul. Se adauga iaurtul, zaharul, coaja rasa de lamaie. Se toarna amestecul intr-o tava de yena unsa cu unt. Cu un cutit se traseaza patratele. Pe fiecare patratica se pune cate o migdala. Eu am portionat-o destul de grosolan. Ar fi aratat mai bine intr-o tava rotunda, insa tava mea nu e suficient de inalta, astfel ca am preferat sa o coc in tava dreptunghiulara. Se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 45 minute.

Pentru sirop, se amesteca apa cu zaharul si zeama de lamaie si se fierbe siropul 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. 

Dupa cele 45 minute, se scoate prajitura si se toarna tot siropul peste ea. Nu va temeti ca innecati prajitura :D. va absorbi tot siropul. Se pudreaza cu fulgi de cocos si se lasa sa se raceasca. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Harissa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert choux craquelin

Postat de Oana

Desert choux craquelin

Se pregateste mai intai invelisul crocant, craquelin : untul moale se amesteca cu zaharul brun pana se obtine o pasta, apoi se pune faina si se framanta bine. Se imparte amestecul in doua. In...

Citeste continuarea

Prajitura Paradise Fanny

Postat de anuta

Prajitura Paradise Fanny

Se maruntesc piscoturile apoi se amesteca cu mierea de albine si untul moale apoi se intinde intr-un strat uniform, se preseaza bine cu o lingura, intr-o forma circulara cu inel detasabil, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2012, 09:34
ce minunatie si atat de lejera
Uooofff de-abia ma abtin ca am zis ca nu mai fac dulciuri
asta i-ar placea si mamei mult
la 12.01.2012, 09:35
foarte buna
la 12.01.2012, 10:22
buna buna
la 12.01.2012, 10:44
Multumesc Dia. Si eu tot am zis ca nu mai fac, dar ma mananca degetele.
la 12.01.2012, 10:44
Multumesc Eduard.

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking