Desert prajitura Inghetata falsa

Postat de amalia01 in Prajituri
27 Dec 2017 | 4259 vizualizari
Desert prajitura Inghetata falsa

Practic ti se topeste in gura. Este aromata, delicata ...are tot ce ii trebuie pentru o prajitura cu esenta de"mai vreau". ..

Ingrediente

  • a. blat
    • 6 albusuri
    • 6 lg zahar
    • 6 lg nuca macinata
    • 1 praf de copt
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    b. crema 1
    • 6 galbenusuri
    • 6 lg de zahar
    • 1 budinca de vanilie Dr. Oetker
    • 200 ml lapte
    • 2 plicuri zahar vanilat Dr. Oetker
    • 200 g margarina Rama Maestro
    c. crema 2
    • 200 ml frisca lichida Meggle
    • 2 lg capucino
    Mai ai nevoie de :
    • ciocolata rasa
    • decoratiuni

Mod de preparare

Bati albusurile spuma impreuna cu zaharul, cu ajutorul mixerului. Adaugi nuca macinata, iar la final, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava in care ai asezat hartie de copt si dai la cuptorul preincalzit pentru cca 25 de minute. Timpul depinde de cuptor. Cel mai bine verifici cu scobitoarea.  Practic, trebuie sa aiba o culoare placuta, aramiu deschis.

crema 1

  Dizolvi budinca in laptle caldut. Galbenusurile le amesteci bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugi budinca dizolvata si omogenizezi cu ajutorul mixerului. Pui vasul pe foc mic si amesteci continuu pana cand se ingroasa, apoi dai la rece. Cand se racoreste ( atentie sa nu se raceasca de tot!) adaugi margarina cubulete si bati cu mixerul la viteza mica.Trebuie sa obtii o crema pufoasa.

crema 2

  Bati frisca cu mixerul, iar cand este aproape gata, adaugi capucino si bati in continuare.

  Montare:

  Cand blatul s-a racit, torni crema de vanilie si intinzi, apoi crema de capucino si decorezi dupa plac.  

  Tips& Tricks: nu uita sa adaugi putin praf magic de iubire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Inghetata falsa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București

Retete similare

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Postat de Creatsa

Prajitura cu crema mascarpone si vanilie

Pentru blat ,am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura

Postat de simona72

Musuroi de cartita cu capsuni si zmeura

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare 1 minut, apoi adaugam indulcitorul si continuam mixarea pana albusurile se transforma in spuma si se tin de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2017, 16:22
la 27.12.2017, 16:51
Delicioasa
la 27.12.2017, 17:18
Delicioasa!
la 27.12.2017, 17:53
la 27.12.2017, 18:45
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking