Desert prajitura Rocky

Postat de panacris in Prajituri
29 Mar 2017 | 3257 vizualizari
Desert prajitura Rocky

O nouă lună, o nouă provocare în grupul Weekend cu spor. Luna martie a fosta gazda Oana Durican, cu al său blog http://www.retete-vechi-si-noi.info/. Luna aceasta ne-a propus retete de post, cu pește și ciocolată. Eu mi-am ales câteva rețete, printre care acest desert delicios și chiar simplu cum spune Oana,  http://www.retete-vechi-si-noi.info/search?q=rocky, bineinteles că am deviat un pic de la rețeta inițială, dar asta-i meteahna mea ;) Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g unt 
  • 2 linguri pudră de roșcove 
  • 200 ml apă 
  • 4 bucăți ouă 
  • 300 g zahăr tos 
  • cca. 250 g făină albă de grâu Raftul Bunicii 
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker 
  • 1 plic praf de copt Dr. Oetker 
  • ½ linguriță esență de vanilie de Madagascar Dr. Oetker 
  • ½ linguriță sare iodată 
  •  Cremă:
  • 250 g unt 65 % grăsime 
  • 100 g ciocolată menaj 
  •  3 linguri zahăr tos
  • 50 ml lapte 
  •  ½ linguriță esență de rom
  •  cca. 50 g miez de nucă

Mod de preparare

Apa, zahărul și pudra de roșcove se topesc într-un vas cu fundul gros, la foc mic, sau pe baie de aburi, până ce se diluează tot zahărul. Apoi se oprește focul, se amestecă continuu, adugăndu-se zahărul vanilat și esența de vanilie, până se răcorește. Apoi se adaugă ouăle, unul câte unul, ca să se înglobeze în compoziție. Apoi se adaugă faina cernută împreună cu sarea și praful de copt, amestecându-se ușor până se omogenizează compoziția.

Aluatul obținut se toarnă într-o tavă, de cca. 24/30 cm, tapetată cu foaie de pergament, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 30 minute, la foc mediu, cca. 180 grade C. După ce trece testul scobitorii, prăjtura se scoate din cuptor și se lasă la răcit în tavă.

Atenție, crema se face după ce se scoate prăjitura din cuptor!

Zahărul, laptele, ciocolata ruptă bucățele și o lingură de unt se topesc pe foc mic, într-un vas cu fundul gross sau la bain-marie. După ce s-a obținut o cremă omogenă, se lasă la răcit. Untul se mixează spumă între timp, apoi se adaugă în fir subțire, crema de ciocolată răcorită, amestecându-se ușor până se încorporează în cremă. La final, se adaugă nucile tăiate grosier, se amestecă ușor, apoi se toarnă imediat peste blatul răcit și se lasă la rece frigider/cămară câteva ore sau mai bine, până a doua zi.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Rocky" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Rocky

Postat de licurici_lra

Desert prajitura Rocky

Pentru blat, in 200 ml de apa se topesc untul, cacaua si zaharul, pe foc mic.  Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si se lasa la racit. Cand s-a racit, in compozitie se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2017, 20:19
la 29.03.2017, 20:45
la 29.03.2017, 21:01
O felie si la mine
la 29.03.2017, 21:05
Balboa....
la 29.03.2017, 21:09
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking