Desert prajitura Inima cu alune de padure

Postat de ancutsa in Prajituri
15 Oct 2019 | 2019 vizualizari
Desert prajitura Inima cu alune de padure

O prăjitură delicioasă de toamnă, în formă de inimă, cu blat de cacao, sirop de fructe, cremă de alune de pădure. Pentru accente de toamnă, am ales să o decorez cu alune de pădure, nuci, migdale, ciocolată, floricele. Am adăugat fructe goji uscate, care sunt roșii ca frunzele de toamnă, sunt ușor acrișoare și conțin, printre altele, vitamina A, magneziu și fier. 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 2 linguri apă rece,
  • 75 g făină,
  • 30 g amidon,
  • 30 g cacao,
  • 1 linguriță praf de copt,
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apă,
  • 3 felii de măr,
  • 1/2 pară,
  • 1 prună roșie,
  • 1/2 piersică,
  • 2 linguri zahăr,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 30 ml vin alb demidulce,
  • Pentru cremă:
  • 200 ml lapte,
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 1 lingură zahăr,
  • 24 g făină albă,
  • 2 gălbenușuri (30 g),
  • 50 g unt,
  • 50 g alune de pădure rumenite și măcinate,
  • 1 pliculeț ness,
  • Pentru decor:
  • 5 migdale,
  • 24 alune de pădure,
  • 15 g fructe goji uscate,
  • 3 pătrățele de ciocolată albă,
  • Câțiva mieji de nucă

Mod de preparare

 

Pentru blat: se bat spumă albușurile cu mixerul, se adaugă treptat zahărul, gălbenușurile, apa, făina, amidonul, cacaoa și praful de copt, omogenizând. Se transferă compoziția într-o tavă inimioară pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptor, la foc mic, aprox 20 min. Se lasă la răcit, apoi se scoate din formă și se transferă în altă formă inimioară, mai mică, pentru a o monta în ea.

 Pentru sirop: se pun într-o crăticioară: apa, vinul, zahărul, zahărul Bourbon și fructele (eu am avut câteva răscoapte, din care am pus câte puțin), se lasă să fiarbă cam 10 minute, apoi se lasă la răcit.

 Pentru cremă: într-o crăticioară se pun gălbenușurile, laptele, zahărul și făina, amestecând și bătând cu un tel, pentru a rămâne aerată. Se fierbe amestecul pe foc mic, până se îngroașă ca o budincă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se amestecă. După ce s-a răcit, se adaugă și frișca lichidă și alunele de pădure rumenite și măcinate, amestecând cu mixerul.

 Montare și decor: se înțeapă blatul cu o furculiță din loc în loc, pentru a-l însiropa cât mai bine. Se întinde și se nivelează crema, se pudrează cu ness și se dă la frigider 10 minute.

Se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă la răcit, apoi se scoate prăjitura și se trasează dungi din ciocolată pe ea. Se decorează cu fructe goji, alune de pădure, migdale întregi, nuci rumenite. Pentru a fi în ton cu toamna, am formă de frunzuliță feliei tăiate.

 

Timp pregătire: 1 h 15 min

Timp coacere: 20 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/10/prajitura-inima-cu-alune-de-padure.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Inima cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert baclava turceasca cu nuca

Postat de AlexTeacher

Desert baclava turceasca cu nuca

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca....

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate

Postat de andaoana

Fursecuri fragede cu migdale si cirese confiate

Incepem prin a freca untul cu zaharul pana se face o crema si nu se simte zaharul . Ca sa ne fie mai usor si sa mearga mai repede se poate folosi zahar pudra. Eu imi fac zahar pudra cu ajutorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2019, 17:34
la 15.10.2019, 17:58
O inimioară frumoasă și dulce...!
la 15.10.2019, 18:32
la 15.10.2019, 18:32
Mmm...ce bun!
la 15.10.2019, 18:50

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking