Ingrediente
- 100 g unt
- 175 g zahar
- 2 oua
- 175 g faina
- 2 1/2 lingurite de praf de copt
- 200 ml lapte de nuca de cocos
- 1 cutie ananas taiat rondele (se scurge siropul si se taie pe jumatate fiecare cerc de ananas)
- 50 g fulgi de nuca de cocos(optional)
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180 °C si intr-o tava de cozonac (900 gr) se pune o hartie de copt.
Intr-un castron se amesteca bine untul si zaharul pana ce amestecul este moale si aerat (untul isi schimba culoarea).
Peste acest amestec se adauga cele 2 oua pe rand si se incorporeaza.
Apoi se cerne deasupra castronului faina si praful de copt (pentru a le aera) si se amesteca usor.
La acest amestec se adauga laptele de cocos( si optional fulgii de nuca de cocos) rezultand o compozitie usor lichida.
In tava pregatita anterior asezam jumatatile de rondele de ananas( suprapuse cam 1cm).
Peste ananas se toarna tot aluatul. Se coace la 180 °C pentru 50 de min, pana devine auriu si ferm la atingere.
Pentru a verifica daca prajitura este coapta, faceti testul cu scobitoare.
Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a intoarce prajitura pe o tava astfel incat partea cu ananas devine partea de sus a prajiturii.
Se poate servi cu sos de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura intoarsa cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|