Desert prajitura intoarsa cu ananas

Postat de UrsanMihaela in Prajituri
18 Apr 2018 | 2120 vizualizari
Desert prajitura intoarsa cu ananas

Mie imi place foarte mult ananasul ( fructul, compotul, dulciurile cu ananas, mancarurile cu ananas )

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 175 g zahar
  • 2 oua
  • 175 g faina
  • 2 1/2 lingurite de praf de copt
  • 200 ml lapte de nuca de cocos
  • 1 cutie ananas taiat rondele (se scurge siropul si se taie pe jumatate fiecare cerc de ananas)
  • 50 g fulgi de nuca de cocos(optional)

Mod de preparare

   Se preincalzeste cuptorul la 180 °C si intr-o tava de cozonac (900 gr) se pune o hartie de copt.
   Intr-un castron se amesteca bine untul si zaharul pana ce amestecul este moale si aerat (untul isi schimba culoarea). 

   Peste acest amestec se adauga cele 2 oua pe rand si se incorporeaza.

   Apoi se cerne deasupra castronului faina si praful de copt (pentru a le aera) si se amesteca usor.

   La acest amestec se adauga laptele de cocos( si optional fulgii de nuca de cocos) rezultand o compozitie usor lichida.

   In tava pregatita anterior asezam jumatatile de rondele de ananas( suprapuse cam 1cm).

   Peste ananas se toarna tot aluatul. Se coace la 180 °C pentru 50 de min, pana devine auriu si ferm la atingere.

   Pentru a verifica daca prajitura este coapta, faceti testul cu scobitoare.

   Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin inainte de a intoarce prajitura pe o tava astfel incat partea cu ananas devine partea de sus a prajiturii.

   Se poate servi cu sos de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura intoarsa cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

Postat de simona72

Desert prajitura cu crema mascarpone, piure de castane si nuci

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare si indulcitorul pana isi dubleaza volumul. Cand devin spumoase se adauga in fir subtire uleiul si apa. Ulterior se adauga faina, nuca...

Citeste continuarea

Desert placinta cu branza si stafide

Postat de rocsi_1612

Desert placinta cu branza si stafide

Aluatul: Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc. Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz. Lasam sa se raceasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2018, 18:01
Bună!
la 18.04.2018, 18:14
Foate bun cu ananas!
la 18.04.2018, 18:17
la 18.04.2018, 18:28
la 18.04.2018, 20:24

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking