Desert prajitura Kinder Maxi King

Postat de VanessaAli in Prajituri
5 Ian 2016 | 81762 vizualizari
Desert prajitura Kinder Maxi King

Inspirata de la batonul extraordinar de bun Kinder Maxi King, am realizat aceasta prajitura relativ simpla si delicioasa. Este foarte asemanatoare cu Kinder Pingui, insa are si multe elemente noi ce ii dau un gust minunat. Sper sa o incercati si sa va placa.  

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt+otet
  • 2 linguri cacao

Crema:

  • 500 ml frisca
  • 1 lingura mare de miere
  • 2 pliculete intaritor de frisca
  • 2 linguri de lapte

Glazura

  • 120 g ciocolata
  • 70g unt
  • 3 linguri de lapte
  • 1 lingura de apa rece

Sos de caramel 

Nuca caramelizata:

  • 5 linguri de nuca
  • 4 linguri de zahar

Mod de preparare

Blat: 

Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat si alternativ zaharul si apa. Adaugam apoi galbenusurile frecate cu ulei si amestecam bine. Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 min (cu rotirea tavii in cuptor, ca sa sa coaca uniform si testul scobitorii la final).

Crema: Batem frisca bine cu cele doua pliculete de intaritor si cu lingura de miere. La final adaugam laptele si amestecam cu o lingura.

Dupa ce blatul s-a racit turnam 1/2 din compozitie si nivelam. Lasam la rece pana facem glazura.

Glazura: Topim ciocolata la baie de aburi, iar cand e topita complet adaugam untul si laptele. Amestecam bine si luam de la aburi. Adaugam o lingura de apa rece si lasam pana se tempereaza si se ingroasa putin, amestecand ca sa nu se formeze crusta.

Cand e suficient de rece o turnam uniform peste crema. Lasam la rece pana se intareste putin pe prajitura, apoi punem si restul de crema.

Sosul de caramel il facem conform retetei, dar cu jumatate din cantitati. Eu l-am facut cu cantitati intregi, iar caramelul care mi-a ramas l-am pus intr-un borcanel pentru alte deserturi.

Lasam la rece sosul pana se mai ingroasa putin, apoi punem peste crema.

Nuca caramelizata: Prajim nuca in cuptor si o maruntim putin. Caramelizam zaharul intr-o cratita si adaugam nuca, apoi oprim focul. Amestecam cu o lingura ca sa se acopere bine, apoi scoatem nuca pe o hartie de copt. Dupa ce s-a racit o punem in robotul de bucatarie si o maruntim dupa preferinte (daca nu aveti robot puneti nuca intr-o punga si folositi un sucitor sau un ciocan de bucatarie). O presaram apoi peste sosul de caramel si apasam la final cu mana ca sa se lipeasca bine.

Lasam prajitura la frigider cateva ore inainte de a o taia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder Maxi King" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura kinder pingui

Postat de Criss

Desert prajitura kinder pingui

Foi : Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris,...

Citeste continuarea

Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură

Postat de diaconta

Prăjitură marmorată cu caise şi cremă de zmeură

Pentru început am pregatit blatul. Am separat albusurile de galbenusuri. Intr-o cratita am pus zaharul cu cele 5 linguri de apa si zeama de lamâie. Cât timp am mixat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2016, 17:45
E minunata! Cand apare favoritul, o trec acolo s-o fac si eu!
la 05.01.2016, 17:49
Delicioasa !
la 05.01.2016, 17:50
la 05.01.2016, 17:50
buna
la 05.01.2016, 17:52
Multumesc ! Sa-mi spui cum ti-a iesit Licurici

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking