Desert eclere

Postat de eumimi in Prajituri
14 Ian 2018 | 2855 vizualizari
Desert eclere

V-am spus vreodata ca eclerele sunt dulciurile mele preferate?

Ingrediente

Ingrediente coji:

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 125 g faina
  • 250 ml apa

Ingrediente crema:

  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 130 g zahar
  • 70 g faina
  • 200 ml frisca lichida

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte+ 3 linguri lapte
  • 30 g ciocolata alba + 1 lingura lapte
  • nuca maruntita

Mod de preparare

Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand  clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.

Tava se tapeaza cu hartie de copt si se adauga eclerele.

Eu am folosit o seringa de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit , pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.

Pentru crema: punem ouale intr-o craticioara, adaugam zaharul si batem bine cu telul, adaugam si faina treptat sa nu formeze cocoloase si apoi laptele in fir subtire. Punem compozitia rezultata pe baie de aburi sau intr-o cratita cu fund dublu si lasam pe foc pana se ingroasa ca o budinca, amestecand continuu. Dureaza acest procedeu cam 25-30 de minute. Cand se ingroasa suficient, o luam de pe foc , o acorpim cu folie alimentara si lasam la racit. Mixam frisca si amestecam cu crema racita complet si mixam 2-3 minute sa se incorporeze bine.

Umplem eclerele cu crema si le glazuram cu ciocolata topita pe baie de aburi amestecata cu lapte.

Facem grilajul cu ciocolata alba topita pe baie de aburi cu lapte. Eu am facut o parte cu nuca presarata deaspra, alta parte cu grilaj de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 14.01.2018, 16:06
O bunatate!
la 14.01.2018, 16:10
la 14.01.2018, 16:13
Ce-mi plac!
la 14.01.2018, 16:44
la 14.01.2018, 16:45
Delicioase! De mult timp tot amân să le fac, dar cred că le va veni rândul, în curând...!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking