Desert prajitura Lady Di

Postat de Constelatialeu in Prajituri
25 Sep 2021 | 4773 vizualizari
Desert prajitura Lady Di

M-am inspirat de la chef Nicolae Tomescu, nu m-am tinut eu de reteta 100% pentru ca si deoarece trebuia sa-mi pun si eu amprenta, pana si denumirea am ''dichisit-o'' eu, din Printesa Diana in Lady Di, aceiasi Marie...

Ingrediente

  • Forma 28/28 cm
  • Crema de vanilie
  • 600 ml lapte 3,5 % grasime
  • 60 g amidon
  • 100 g zahar
  • esenta vanilei
  • 3 galbenusuri
  • 120 g unt cu 82% grasime
  • Dulceata de fragi
  • Sirop
  • 150 ml apa
  • 70 g zahar
  • esenta vanilie
  • Blat bezea cu nuca
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri nuca prajita si macinata
  • un praf de sare
  • Blat cacao
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • Blat vanilie
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • esenta vanilie
  • un praf sare
  • Crema mascarpone
  • 150 ml smatana pentru frisca
  • 300 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • Decor
  • krant maruntit si cacao

Mod de preparare

Mai intai am facut crema de vanilie si siropul.

Crema de vanilie :  Intr-un castron am pus galbenusurile,, amidonul si am diluat cu 100 ml lapte. Restul de lapte impreuna cu zaharul si vanilia le-am pus pe foc sa se infierbante, apoi am turnat peste amestecul de galbenusuri si amidon. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana am obtinut o crema legata. Am tras castronul de pe baia de abur si am adaugat untul, am amestecat pa ce untul sa topit tot. Am asezat o folie alimentara direct pe crema si am lasat sa se raceasca.

Sirop : Apa zaharul si esenta le-am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote. Apoi am lasat siropul sa se raceasca.

Blat de bezea cu nuca : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am adaugat faina amestecata cu nuca si am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava 28/28 cm cu hartie de copt, am intins compozitia in tava , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 25 min , apoi am scos foaia din tava si am lasat-o sa se raceasca apoi am desfacut hartia de copt.

Blat cacao : Faina si cacaoa le-am cernut si le-am amestecat. Galbenusurile le-am frecat cu ulei. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, apoi laptele,  si la final faina cu cacao, toate cu miscari lente de jos in sus.  Am tapetat o tava 28/28 cm cu hartie de copt, am intins compozitia in tava , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 15 min , apoi am scos foaia din tava si am lasat-o sa se raceasca apoi am desfacut hartia de copt.

Blat de vanilie :Galbenusurile le-am frecat cu ulei. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, apoi laptele, esenta de vanilie si la final faina, toate cu miscari lente de jos in sus.  Am tapetat o tava 28/28 cm cu hartie de copt, am intins compozitia in tava , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am lasat cca 15 min , apoi am scos foaia din tava si am lasat-o sa se raceasca apoi am desfacut hartia de copt.

Crema de mascarpone : Intr-un castron am pus smatana peentru frisca, mascarponele si zaharul pudra si le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Am asezat blatul de vanilie, l-am isiropat , am intins 1/2 din crema de vanilie, peste crema am asezat fragi din dulceata. Am asezat blatul de cacao pe care l-am insiropat, apoi am intins crema de  mascarpone, am asezat si blatul de bezea peste care am intins restul de crema de vanilie.Am decorat cu krant maruntit si cacao. Am dat prajtura la frigider pana a doua zi cand am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Lady Di" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Martisor

Postat de privatelaura

Prajitura Martisor

Intr-un castron, punem cacaoa, zaharul si adaugam apa clocotita. Amestecam rapid cu un tel, apoi adaugam untul taiat cubulete. Amestecam in continuare pana se topeste untul si se omogenizeaza...

Citeste continuarea

Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

Postat de Ela68

Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel

Iata cum se prepara  Reteta de prajitura Snickers, un deliciu cu alune si caramel Pentru blat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2021, 00:19
la 25.09.2021, 05:50
Mulțumesccc, mi-ai făcut prajitura
la 25.09.2021, 09:16
Delicioasa!
la 25.09.2021, 10:17
Bunatate!
la 25.09.2021, 11:19
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking