Ingrediente
- 6 banane mari coapte bine( cu pete)
- 6 oua maricele
- 6 linguri zahar brun( daca o faceti dietetica inlocuiti cu sirop de artar sau miere)
- un praf de sare
- vanilie( mai multa, dupa gust)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 pahar de lapte
- 2 linguri cu varf de cacao
- un praf bun de cardamon
- scortisoara dupa gust( eu am pus 1/2 lingurita)
- 100 gr unt
- 150 gr. faina
- 2 linguri fulgi moi de ovaz
Mod de preparare
Bananele curatate de coaja se pun in blender impreuna cu laptele, aromele, scortisoara, vanilia, cardamonul si cacaoa, apoi se mixeaza pana devine totul o compozitie omogena.
Ouale se mixeaza in bol cu praful de sare, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga usor compozitia cu banane.
Untul se topeste si se adauga in vasul de mixer, se mai mixeaza un minut, apoi se pune faina si praful de copt si din nou se amesteca pana se omogenizeaza.
Tava se unge cu unt si se toarna aluatul iar deasupra se pun fulgii de ovaz.
Prajitura se coace la cuptorul incins la 180 de grade Celsius timp de 35 de minute.
Se lasa la racit si se portioneaza dupa dorinta.
Daca veti pune seara prajitura la frigider, a doua zi isi va schimba putin textura.
Un desert delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura lipicioasa cu banane si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|