Tarta cu crema de ciocolata

Postat de caroline in Prajituri
1 Iun 2014 | 5050 vizualizari
Tarta cu crema de ciocolata

Aceasta tarta am preparat-o pentru 1 iunie...ziua copiilor :X ... Am ornat cu bomboane colorate pentru a puncta '' culoarea'' ce ei ,copii,o aduc in viata noastra si bomboane inima pentru a le arata dragostea infinita ce le-o port :X . LA MULTI ANI COPII ! :X

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr unt 82% grasime
  • 1 ou
  • 260 gr faina alba tip '00'
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 270 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri cu lapte
  • 220 ml frisca lichida
  • 50 gr unt 82% grasime
  • 1 fiola cu esenta rom
  • Pentru ornat:
  • 300 gr bomboane colorate de ciocolata
  • 4 bomboane cu lapte '' inimi'
  • 4 bomboane cu alune

Mod de preparare

Incepem cu prepararea cremei deoarece va trebui lasata mai mult timp la frigider.

Ciocolata o rupem bucati si o topim la flacara foarte mica impreuna cu laptele.Amestecam continuu.Cand ciocolata s-a topit,inchidem focul si adaugam 120 ml frisca lichida.

Mixam compozitia la viteza maxima pana devine o crema pufoasa.Dam vasul la frigider pana ce crema se intareste.

Separat mixam la viteza maxima cele 100 ml frisca lichida ramase pana ce frisca este tare.

Cand compozitia de ciocolata s-a intarit,adaugam untul ( la temperatura camerei),esenta de rom si frisca tare.Mixam bine ingredientele.

Crema astfel obtinuta o dam la frigider pana in momentul folosirii.

Pentru blat,scoatem cu 10-15 minute ingredientele pe masa de lucru pentru a ajunge toate la temperatura camerei .

Intr-un bol amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn untul impreuna cu zaharul pudra pana devin o crema.

Adaugam oul si amestecam bine in continuare pana ce oul s-a incorporat bine.

Adaugam faina si un praf de sare si lucram aluatul pana ce devine neted si nu se lipeste.Il invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru 30 minute.

Dupa acest timp asezam aluatul intre doua foi de hartie de copt si cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul intr-o foaie subtire.

Asezam aluatul cu tot cu hartia de copt in tava .Indepartam aluatul in exces.Intepam suprafata aluatului cu furculita si asezam o alta hartie de copt pe care punem orez . 

Dam tava la cuptor la 180 gr pentru 20 minute.

Cand tarta este  coapta asezam crema si ornam cu bomboane .

Tarta se pastreaza la frigider de preferinta de pe o zi pe alta :) 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 01.06.2014, 08:04
Delicioasa!
la 01.06.2014, 08:06
super! Spun prezent, ma asez la masa si astept sa fiu servita!
la 01.06.2014, 08:07
Da, delicioasa!!!
la 01.06.2014, 08:11
Dantes,Dya
la 01.06.2014, 08:12
Claudia ... cu mare drag

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking