Ingrediente
- Am folosit pentru blat:
- 300 gr faina
- 1 ou
- 100 gr unt
- 6 linguri apa
- 80 gr zahar pudra
- esenta menta
- Pentru crema:
- 400 ml frisca lichida
- 100 ml lapte
- 340 gr ciocolata neagra
- 1 lingura cu varf de cacao
- 200 gr zmeura congelata
- 2 linguri zahar
- 4 foi gelatina
Mod de preparare
Aluatul: Am topit putin untul pe aragaz intr-o craticioara,avand grija sa nu il ard,apoi l-am pus intr-un castron,am adaugat apoi oul batut inainte separat,faina,apa,zaharul si esenta si am framantat putin aluatul format,apoi l-am dat la frigider intr-o folie alimentara pentru 30 min.Dupa acest timp,am scos aluatul,am pregatit forma de tarta in care am pus putin unt si l-am intins ca sa nu se lipeasca aluatul.Pe blatul de lucru am intins aluatul de tarta cu sucitorul pana cand a ajuns la dimensiunile formei mele,l-am asezat apoi in forma si l-am dat la cuptor la foc mediu pana cand s-a rumenit frumos pe margini.
Crema: Intr-o craticioara am pus frisca lichida,laptele,ciocolata taiata bucati mici,esenta si cacao si am pus craticioara la foc mic,unde am lasat-o amestecand mereu pana cand s-a topit ciocolata si compozitia s-a omogenizat frumos.Intr-o alta craticioara am pus la foc zmeura si zaharul,le-am lasat la foc mic pana cand s-a legat ca o dulceata,apoi am pus o strecuratoare deasupra cratitei cu ciocolata si am trecut zmeura facuta dulceata prin ea,amestecand astfel ciocolata cu zmeura.La sfarsit am adaugat si gelatina inmuiata in prealabil in apa rece pentru 5 minute.Am amestecat totul pentru a topi gelatina,am lasat putin crema sa se mai raceasca si apoi am adaugat-o peste aluatul de tarta deja copt si racit si am dat tarta la frigider pana a doua zi.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|