Tarta cu ciocolata si capsuni

Postat de privatelaura in Prajituri
19 Iun 2014 | 17664 vizualizari
Tarta cu ciocolata si capsuni

O tarta savuroasa!

Ingrediente

  • pt blat:
  • 100 gr unt
  • 1 galbenus de ou
  • 250 gr faina
  • 60 gr zahar brut
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1 praf sare
  • pt crema de ciocolata:
  • 200 gr cioco neagra
  • 300 gr iaurt simplu
  • 1 galbenus
  • 40 gr zahar brut
  • pt topping de fructe:
  • 800 gr capsuni proaspete, curatate si spalate
  • 100 gr fructe de padure congelate
  • 3 lg zahar brut
  • 1 lingura amidon
  • 1 canita apa

Mod de preparare

Ingredientele le pastram cateva ore la temperatura camerei.

 Untul moale, cu un praf de sare si cu zaharul il amestecam cu un tel. Adaugam galbenusul si amestecam in continuare.

Adaugam faina amestecata cu cacaoa si amestecam pana obtinem un aluat faramicios.

Luam o forma de copt, preferabil cu inel detasabil. Asezam blatul in strat gros, nivelam bine. Dam tava la rece, timp in care pregatim umplutura de ciocolata.

Topim pe baie de aburi ciocolata. Dam deoparte sa se raceasca un pic.

Amestecam intr-un bol, iaurtul cu zaharul si cu galbenusul. Apoi adaugam ciocolata si omogenizam.

Scoatem tava de la frigider si turnam compozitia de ciocolata. Batem usor forma de blatul mesei, apoi o punem la cuptorul incins, aproximativ 40-45 minute, la foc mediu. Cand va fi coapta, va fi usor umflata si va forma o crusta. O scoatem din cuptor si o dam la racit.

Intr-un vas, punem o cana de apa, 3 linguri zahar si o lingura amidon. Amestecam cu un tel si punem compozitia pe foc, la fiert, amestecand continuu. Curand, se va lega si se va ingrosa. Cand s-a ingrosat bine, dam deoparte.

Peste capsunile proaspete, presaram cateva afine si mure congelate. Turnam compozitia de amidon peste fructe si amestecam. Ele se vor lega, dar isi vor pastra gustul proaspat.

Dupa ce s-a racit compozitia de ciocolata, turnam fructele, presaram cativa fulgi de cioco si apoi dam la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2014, 13:25
Vaaaaaaaaai cata indecenta
la 19.06.2014, 13:28
da, am avut de unde invata ))
la 19.06.2014, 13:33
Tu vrei sa te banam? )
la 19.06.2014, 13:36
Perfecta!
la 19.06.2014, 13:37
eu vreau doar blat si fructe ca sa nu ma ingras prea tare )

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking