Tarta de ciocolata cu frisca

Postat de RuxyRux in Prajituri
3 Sep 2014 | 3280 vizualizari
Tarta de ciocolata cu frisca

Una dintre cele mai fine si mai delicioase tarte gustate de mine vreodata si cred ca stiti ca sunt o mare mare iubitoare de ciocolata...asa prin definitie :))))) ! Crema de ciocolata este incredibila...o recomand cu drag!

Ingrediente

Blat:

  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 3 linguri lapte rece
  • vanilie
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom

Crema de ciocolata:

  • 300 ml frisca lichida neindulcita( din smantana)
  • 100 gr zahar
  • 180 gr ciocolata neagra
  • 4 linguri pline de nutella
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 150 gr unt
  • 1 pahar de frisca proaspata( batuta)

frisca pentru decor

Mod de preparare

Blatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la rece pentru 30 de minute.( din aceasta cantitate ies doua blaturi( eu am umplut unul cu gem de prune) sau se poate pastra la rece.

Facem crema: Punem pe foc mic frisca lichida  intr-un vas larg, o infierbantam usor( fara sa o fierbem) si topim ciocolata in ea. Tragem vasul de pe foc si adaugam nutella, amestecam bine, apoi punem untul rece taiat felii. Amestecam pana se topeste si este bine incorporat in crema, Punem in crema vanilia si esenta de rom, apoi lasam sa se raceasca bine. Cand este rece( eu am pus-o la frigider), o mixam 7 minute sau pana devine foarte pufoasa. Este timpul sa adaugam frisca si sa mai amestecam usor inca putin. Crema o punem la rece.

Scoatem aluatul si-l intindem cu sucitorul pe o foaie de copt( asa am procedat eu) cu o folie deasupra( sa va fie mai usor).

Am pus blatul in tava de tarta si l-am copt la 200 de grade pana s-a rumenit( atentie sa nu-l tineti prea mult pentru ca se usuca si se arde). Daca cuptorul e prea tare il puteti acoperi cu o foaie de copt.

Cand este gata scoatem blatul si-l racim apoi il mutam usor pe platou.( daca scoateti blatul cald din tava se va rupe).

Umplem blatul cu crema si decoram cu frisca( sau nu) si cu sos de ciocolata.

Ar fi ideal sa o lasati cateva ore bune la rece :) insa sincer nu stiu daca o sa  rezistati :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (68)
Retete similare

Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin...

Citeste continuarea

Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Postat de madi_marin

Desert tarta cu cremeux de ciocolata

Se pregăteşte aluatul pentru tartă: se pun în vasul robotului de bucătărie făina cernută şi untul tăiat cubuleţe. Se mixează cât să obţinem o consistenţă nisipoasă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.09.2014, 22:44
Ruxy drag mie, ai lovit direct la inima cu tarta asta
la 03.09.2014, 22:45
Te ia cu lesin asa ceva
la 03.09.2014, 22:46
Miti iubito ...e chiar minunata...am avut reprosuri ca am facut putina ))) Te pup cu drag!
la 03.09.2014, 22:47
o bunatate de tarta
la 03.09.2014, 22:50
buna buna

Vezi toate comentariile (68)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking