Desert prajitura Mariuca

Postat de trifadalia in Prajituri
18 Feb 2020 | 4929 vizualizari
Desert prajitura Mariuca

Ingrediente

  • Ingrediente pentru foi
  • 2 galbenusuri de ou
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingura bicarbonat de amoniu
  • faina cat cuprinde
  • Ingrediente pentru blat
  • 200 gr de mac
  • 250 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 3 oua intregi
  • 3 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 1 pachet de margarina RAMA

Mod de preparare

Pentru foile cu amoniac se freaca cele 2 galbenusuri de ou cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, se adauga uleiul si laptele caldut in care s-a dizolvat bicarbonatul de amoniu. Se adauga si faina exact cat cuprinde pentru a se putea foarma un aluat omogen de facut foi, care se imparte in doua. cele doua foi rezultate se coc pe dosul unei tavi care in prealabil se unge cu ulei. Se trece la prepararea blatului cu mac. Se freaca  din nou cele 2 galbenusuri de ou cu jumatate din zaharul de la compozitia de blat.Se adaugao parte din lapte,faina, apoi inca o parte din lapte, praful de copt si macul care nu se macina.  Separat se bat cele 4 albusuri ( 2 ramase de la foile cu amoniac si 2 de la blatul de mac) cu cealalta jumatate de zahar pana cand albusurile se intaresc si devin lucuoase. Se adauga peste albus apoi compozitia de galbenusuri iar tava se da la copt pentru 40 de minute la 180 de grade. Inainte de a stinge focul este ndicat sa se faca o verificare cu scobitoarea daca blatul este sau nu copt. Daca scobitoarea este curata blatul este copt, iar daca este aluat pe ea se mai lasa 5 minute.    Pentru crema se amesteca ouale, faina si laptele cu zaharul care se fierb pana cand crema se ingroasa.  Compozitia de crema se raceste dupa care se amesteca cu pachetul de RAMA.  Asamblare: 1 foaie de amoniac+ 1/2 crema+blat de cam+1/2 crema +foaie de amoniac.  Se lasa sa se inmoaie foile pana a doua zi apoi se pudreaza cu zahar vaniliat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mariuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu pere

Postat de mirela0911

Prajitura cu pere

Se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele, uleiul si coaja rasa de lamaie. Separat se amesteca faina, cacaua si praful de copt. Se toarna peste...

Citeste continuarea

Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji

Postat de simona72

Chec cu dovleac, mar copt si fructe goji

Eu am avut jumatate de dovlec ramas de la o alta reteta. Dovleacul curatat, se taie felii si se da la copt penrtu 20 minute la 180 grade. Se adauga marul fara cotor si taiat in felii si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2020, 10:03
la 19.02.2020, 10:15
la 19.02.2020, 12:34
Delicioasa!
la 19.02.2020, 14:38
la 19.02.2020, 16:59

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking