Ingrediente
- 2 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 1 cana lapte
- 2 cani faina
- 1 plic praf de copt
- 1 lgt coaja rasa de lamaie
- 1 lgt esenta migdale
- 2 lg cacao
- 2 lg sirop de menta
- 1 kg caise
Mod de preparare
Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi se opreste o jumatate de cana din compozitie.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia.
La compozitia pastrata, se adauga cacaua si siropul de menta. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna in tava peste compozitia galbena. Desenam cercuri cu ajutorul unei furculite.
Caisele se spala, se curata de samburi, apoi se taie in cubulete (fiind mai micute, le-am taiat in opt). Se asaza peste blat, apoi se da tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 30 de minute (se face testul cu scobitoarea).
Se lasa la racit, apoi se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|