Desert prajitura marmorata cu caise

Postat de Constelatialeu in Prajituri
3 Iul 2022 | 3064 vizualizari
Desert prajitura marmorata cu caise

Este sezonul caiselor si pe langa altele am executat si-o prajitura cu caise, chiar daca este canicula, ce mai inseamna cateva grade in plus, un fleac.....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ingrediente

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri apa
  • 2 cani ( cana de ceai) cu zahar
  • 2 cani ( cana de ceai) cu faina
  • 3 linguri cacao
  • caise

Mod de preparare

Am folosit o tava cu pereti detasabili, dimensiune 35/25 cm.

Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul , putin cate putin si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile impreuna cu uleiul si apa le-am mixat 2 min, apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta , tot cu miscari lente de jos in sus. Intr-un castron am pus o parte din compozitie si am adaugat cacao, am omogenizat cu miscari lente de jos in sus.

Am tapetat tava cu hartie de copt, am turnat compozitia alba in tava, apoi am luat cu o lingurita din compozitia cu cacao si am format niste cercuri peste compozitia alba, apoi cu ajutorul unui bat de frigaruie am marmotata compozitia. Deasupra am pus felii de caise pana am umplut toata suprafata.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt prajitura pana a trecut testul  scobitorii. Am scos prajitura din cuptor si am lasat-o sa se raceasca, apoi am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura marmorata cu caise

Postat de mirela0911

Desert prajitura marmorata cu caise

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase. Se adauga alternativ, uleiul si laptele, apoi coaja de lamaie si esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2022, 18:36
Delicioasa si racoroasa!
la 03.07.2022, 18:39
de sezon
la 03.07.2022, 19:13
la 03.07.2022, 22:10
Simpla si tare gustoasa!
la 04.07.2022, 08:01
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking