Desert prajitura marmorata, cu visine din compot

Postat de momo121 in Prajituri
2 Noi 2018 | 8993 vizualizari
Desert prajitura marmorata, cu visine din compot

O prajitura delicioasa, gustoasa si aromata! 

Ingrediente

  • Pentru blatul maro:
  • 1 borcan visine din compot, dar se pot folosi si proaspete sau alte fructe
  • 90 g unt la temperatura camerei
  • 120 g zahar
  • putina sare
  • 1 pachet zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lingurite cacao
  • 100 g iaurt grecesc
  • Pentru blatul alb:
  • 250 g ricotta
  • 2 oua mici
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura gris
  • 75 g zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

 Mixam untul cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si sarea pana devine o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare pana la omogenizare.
Amestecam faina, praful de copt si cacao si cernem cu ajutorul unei site direct in compozitie, apoi mixam pana obtinem o compozitie grosuta, dupa care adaugam iaurtul si amestecam pana la incorporare.

      Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara sau patrata de 20x20 cm pe care o tapetam cu hartie de copt.

      Branza ricotta o amestecam cu zaharul, esenta de vanilie si ouale, apoi adaugam faina si grisul, omogenizam si turnam compozitia rezultata peste blatul maro, iar cu o lingura amestecam de jos in sus din loc in loc pentru a obtine o prajitura marmorata.
     Deasupra prajiturii punem visinele una langa alta, apoi dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180° pentru cca. 30-35 minute.
Cand este gata, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura marmorata, cu visine din compot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura Snickers

Postat de privatelaura

Prajitura Snickers

Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare. Adaugam faina cu praf de copt si nuca, alternativ, amestecand usor cu o...

Citeste continuarea

Prajitura cu piscoturi si crema de lime

Postat de mirela0911

Prajitura cu piscoturi si crema de lime

Blatul: Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca impreuna apoi se adauga peste compozitia de oua. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2018, 10:02
la 02.11.2018, 10:09
Ce bine arata!
la 02.11.2018, 10:38
Arată bine și cred că este și foarte bună...!
la 02.11.2018, 10:49
la 02.11.2018, 11:22
Ah, ce bunătate!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking