Desert prajitura Albinita

Postat de mirela0911 in Prajituri
7 Ian 2018 | 9651 vizualizari
Desert prajitura Albinita

Mi-a placut tare mult cum arata prajitura Mimoza a bucatarasului Toamna07 si am decis sa o incerc si eu de sarbatori. Nu mi-a iesit exact ca a ei, dar in momentul in care am servit musafirii cu aceasta prajitura, toti m-au intrebat ca e prajitura Albinita? Da ..... e Albinita!  

Ingrediente

Pt. foi:

  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 lg pline cu miere de albine
  • 50 ml lapte
  • 400 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 160 g zahar pudra vanilat
  • 3 lg faina alba
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 borcan cu gem de prune

Mod de preparare

Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, apoi se incorporeaza in copozitia lichida. Se framanta un aluat omogen care se va imparti in patru.

Fiecare bucata se va intinde intr-o foaie de dimensiunea tavii pe care se va coace (23x33cm). Se unge dosul tavii cu putin unt, apoi cu grija se asaza foaia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C si se lasa pana incepe sa se rumeneasca pe margini. Se procedeaza la fel cu restul foilor. 

Crema: Ouale impreuna cu zaharul pudra vanilat si faina se omogenizeaza bine. Laptele se pune pe foc sa se incalzeasca. In momentul in care incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna peste amestecul de oua, amestecand continuu. Se transfera pe foc si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

Asamblare prajitura: Se ia o foaie si se asaza pe un planseu. Se unge cu jumatate din crema de vanilie si se asaza o a doua foaie. Se unge cu gemul de prune (e perfect daca e putin acrisor) si se pune peste cea de-a treia foaie. Se unge cu restul de crema de vanilie, iar deasupra se asaza ultima foaie. Se apasa usor peste tot pentru a face priza buna intre ele, apoi se acopera cu o folie alimentara peste noapte pentru a se inmuia foile. 

Se presara deasupra zahar pudra si se portioneaza.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Albinita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Albinita

Postat de sufletista

Desert prajitura Albinita

Foi- intr-o cratita adaugam untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul, apoi lasam sa se raceasca bine. Intr-un bol amestecam faina...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu foi cu miere (Albinita)

Postat de Criss

Desert prajitura cu foi cu miere (Albinita)

Foi : Se amesteca oul cu zaharul, untul, mierea , laptele si bicarbonatul intr-un vas care se pune pe baie de aburi. Se amesteca in continuu pana se ingroasa si capata consistenta unei smantani....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2018, 16:55
la 07.01.2018, 17:20
la 07.01.2018, 17:21
la 07.01.2018, 17:28
Delicioasă!
la 07.01.2018, 18:15
E foarte frumoasa!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking