Desert prajitura Mimoza

Postat de Toamna07 in Prajituri
10 Feb 2014 | 174349 vizualizari
Desert prajitura Mimoza

Am facut prajiturica asta de multe ori cu mici modificari la ingredientele pentru foi, pentru ca se intindeau mai greu. Reteta asta am gasit-o in vraful de reviste culinare cumparate pentru sarbatori. In revista apare sub denumirea de Mimoza, dar eu o stiam ca Albinita sau Ungureasca. Oricum, este o bunatate de prajitura si foile pregatite dupa aceasta reteta se intind mult mai usor datorita laptelui care inmoaie coca.

Ingrediente

  • Foi:
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri cu miere
  • 5 linguri cu lapte
  • 450-500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema :
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 200 g unt gras
  • 3 linguri cu faina
  • 200 g zahar pudra
  • 2 fiole cu esenta de vanilie
  • 1 borcan cu gem de prune/capsuni

Mod de preparare

Foile:  Intr-o cratita punem untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Punem pe foc mic si amestecam continuu, pana se obtine o spuma, cam 10 minute. Atentie, crema nu se fierbe ! Lasam compozitia sa se raceasca.
Amestecam praful de copt cu faina cernuta. Incorporam in compozitia cu miere.
Framantam un aluat omogen si il impartim in 4 parti egale.
Intindem 4 foi pe care le coacem pe rand pe dosul tavii unsa cu putin unt, in cuptorul incins (pana se inchid putin la culoare). Se scot si se lasa apoi la racit. Se vor usca afara.

Crema: Amestecam cu un tel faina, laptele si galbenusurile. Punem pe foc mic si fierbem amestecand continuu. Adaugam esenta de vanilie.
Lasam sa se raceasca. Batem spuma untul cu zaharul si adaugam peste amestecul racit. Omogenizam bine toate ingredientele astfel incat sa obtinem o crema de consistenta mierii. Impartim crema in doua parti egale.

Asamblare prajitura: foaie, crema, foaie, gem, foaie, crema, foaie.
Asezam un fund de lemn, o greutate, peste prajitura si o dam la rece peste noapte.
Presaram zahar pudra si o portionam.
Este foarte frageda si gustoasa !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Retete similare

Desert prajitura Mimoza

Postat de Ina

Desert prajitura Mimoza

Foile:  Se pun ingredientele pe foc pana incep sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si se pune faina cat sa obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat. Intindem pe rand 4 foi pe care le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2014, 18:01
o prajitura minunata
la 10.02.2014, 18:10
buna
la 10.02.2014, 18:16
Eu o știu sub denumirea de prăjitură cu foi de miere , din caietul mamei Albinița e cea cu cremă de lămâie
la 10.02.2014, 18:36
poti sa-i spui cum vrei, e delicioasa
la 10.02.2014, 18:45
faina rau, vreau sa incerc si eu varianta asta!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking