Desert prajitura Mimoza

Postat de Ina in Prajituri
27 Oct 2012 | 103010 vizualizari
Desert prajitura Mimoza

O prajitura delicioasa pe care am facut-o prima data in clasa a X-a, dupa o reteta preluata de la profesoara mea de chimie :D Gustul acestei prajituri compenseaza munca depusa! Reteta cu numarul 300 :)

Ingrediente

  • Foile:
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 ou
  • 100 g margarina Rama
  • o cana de zahar
  • o lingurita de bicarbonat
  • 4 linguri cu lapte
  • faina alba
  • Crema:
  • 200 g unt
  • o cana cu zahar farin
  • 250 ml de lapte
  • 4 linguri cu gris
  • o lingura cu esenta de fistic
  • In plus : gem de prune
  • Glazura:
  • 2 albusuri
  • o cana de zahar farin

Mod de preparare

Foile: Se pun ingredientele pe foc pana incep sa fiarba. Se lasa sa se raceasca si se pune faina cat sa obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat. Intindem pe rand 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii tapetate cu faina.  

Crema: Frecam untul cu zaharul farin pana obtinem o spuma aerata. Separat, fierbem 250 ml de lapte cu 4 linguri de gris, obtinand un bulgare de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca, apoi incorporam bulgarele de gris in spuma de unt cu zahar, adaugand si  o lingura cu esenta de fistic.

Asamblare: Peste prima foaie intindem jumatate din crema de gris  si acoperim cu a doua foaie pe care o ungem cu  un strat consistent de gem de prune. Asezam a treia foaie, acoperim cu cealalta jumatate din crema de gris peste care punem ultima foaie, pe care o glazuram. 

Glazura: Frecam albusurile cu zaharul deasupra unui vas cu apa fiarta pana se leaga bine si obtinem o spuma alba, sticloasa si care nu curge de pe tel.

Intindem glazura fierbinte peste ultimul blat, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata. Cand glazura se intareste, acoperim prajitura cu o folie alimentara peste care asezam o placa dreapta ( un tocator, eventual ) si greutati, pentru uniformizarea cremelor si fragezirea mai rapida a foilor. Pastrarea greutatilor pe prajitura se face doar pentru 2-3 ore, dupa care prajitura se tine la rece inca 24 ore inainte de a se portiona.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mimoza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (125)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Mimoza

Postat de Toamna07

Desert prajitura Mimoza

Foile:   Intr-o cratita punem untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Punem pe foc mic si amestecam continuu, pana se obtine o spuma, cam 10 minute. Atentie, crema nu se fierbe ! Lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2012, 22:00
Aiiiiiiiiiii ce-mi place
la 27.10.2012, 22:02
Dia', ii da fisticul o aroma...
la 27.10.2012, 22:02
super faina
la 27.10.2012, 22:03
multumesc!
la 27.10.2012, 22:04
fain arata

Vezi toate comentariile (125)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking