Ingrediente
Foi:
- 375-400 g faina
- 100 g untura
- 3 linguri Green Sugar
- putina sare
- 2 oua
- 1/2 lingurita amoniac stins in lapte
Crema:
- 500 ml lapte
- 4 linguri Green Sugar
- 100 g gris
- 150 g unt
- suc proaspat de sfecla
- esenta de vanilie
- fulgi de cocos
Mod de preparare
Foi: Intr-un vas se pun faina, sarea, zaharul Green, ouale batute, untura si bicarbonatul de amoniu stins in lapte fierbinte. Se framanta un aluat potrivit si nelipicios. Se imparte in 4 bucati egale si se intind 4 foi care se coc pe dosul tavii de aragaz timp de aproximativ 6-8 minute, la 180 de grade. Se lasa apoi la racit.
Crema: Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul Green, iar in momentul in care incepe sa fiarba, se toarna grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc. Se adauga untul si se omogenizeaza. Se lasa la racit, adaugand la final esenta de vanilie.
Se imparte crema in doua. Intr-una din jumatati se toarna 2-3 linguri de suc proaspat de sfecla. Se amesteca pana se omogenizeaza.
Se asaza o foaie pe un platou, se intinde cu jumatate din crema alba, se pune a doua foaie si se unge cu crema roz, a treia foaie, crema alba, a patra foaie, crema roz deasupra. Se presara deasupra cu fulgi de cocos.
Este de preferat a se servi a doua zi dupa ce foile s-au inmuiat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|