Ingrediente
- 5 oua
- 350 g zahar
- 200 g faina
- 4 linguri cacao neagra
- 150 g unt (80% grasime)
- 50 ml ulei
- 200 ml lapte
- o lingura esenta de rom
- 1 plic praf de copt
- o ciocolata amaruie
- un praf de sare
Mod de preparare
Intr-o craticioara punem la fiert laptele, untul, uleiul, zaharul si cacao. Amestecam continuu pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte, adaugam esenta de rom, amestecam si scoatem 12 linguri din compozitie pe care le vom folosi impreuna cu ciocolata la glazurarea prajiturii.
Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le batem spuma (ca la bezea) cu un praf de sare. Peste galbenusuri adaugam compozitia de cacao (racita) in fir subtire si mixam. Punem si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit adaugam cate o lingura din albusurile batute si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza toata cantitatea. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut tava de 25x35 cm, daca aveti una putin mai mica este si mai bine pentru ca prajitura o sa iasa mai inalta) si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam parajitura sa se raceasca, o scoatem din tava si o portionam.
Cele 12 linguri oprite din glazura le punem pe foc cu ciocolata rupta bucatele. Amestecam sa se topeasca ciocolata. Cand se raceste, o intindem peste prajitura portionata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
|