Ingrediente
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar
- 200 ml lapte
- 200 ml ulei
- coaja rasa de lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 14 lg faina
- 2 lg cacao
- 1 plic praf de copt
- 4 albusuri
- un praf de sare
- 200 g zahar
Mod de preparare
Intr-un bol, se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa si zaharul s-a dizolvat tot. Se adauga pe rand, uleiul si laptele, apoi coaja rasa de lamaie.
Separat, se amesteca faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Se pune peste compozitia de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20 x 30 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 20-25 de minute.
In acest timp, albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pe baie de aburi, pana incepe sa faca tepi. Se ia de pe aburi, se scoate tava din cuptor, se pune spuma peste prajitura, se niveleaza si se da din nou la cuptor pana prinde o usoara culoare spuma de deasupra.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se portioneaza cu un cutit umezit cu apa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|