Desert prajitura Negresa

Postat de mirela0911 in Prajituri
9 Iun 2017 | 18250 vizualizari
Desert prajitura Negresa

Aceasta Negresa (poate voi o stiti sub alta denumire - eu doar asa o cunosc) imi aminteste cel mai mult de copilarie. In fiecare saptamana, sambata seara, mama ne-o pregatea iar a doua zi, duminica, se manca toata. Era printre preferatele noastre, era prajitura casei. Apropos de aceasta prajitura, am o verisoara careia ii placea tare mult iar cand venea la noi (destul de rar, din cauza distantei) numai prajitura din asta voia. Si acasa trebuia sa duca. :X Zilele acestea am refacut-o si eu si am savurat-o cu gandul la copilarie! 

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 14 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 200 g zahar

Mod de preparare

Intr-un bol, se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa si zaharul s-a dizolvat tot. Se adauga pe rand, uleiul si laptele, apoi coaja rasa de lamaie.

Separat, se amesteca faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Se pune peste compozitia de oua si se omogenizeaza bine. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20 x 30 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 20-25 de minute. 

In acest timp, albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul pe baie de aburi, pana incepe sa faca tepi. Se ia de pe aburi, se scoate tava din cuptor, se pune spuma peste prajitura, se niveleaza si se da din nou la cuptor pana prinde o usoara culoare spuma de deasupra. 

Se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se portioneaza cu un cutit umezit cu apa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu visine si nuca

Postat de mirela0911

Desert negresa de post cu visine si nuca

Laptele de cocos se toarna intr-un bol impreuna cu apa minerala. (Eu am avut din conserva, a trebuit sa-l incalzesc usor pentru a-l putea scoate). Se pune sarea, zaharul si zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2017, 20:01
Da de ce a albit deasupra, a fost stresata?)
la 09.06.2017, 20:04
Delicioasa!
la 09.06.2017, 20:28
E o prăjitură foarte bună!
la 09.06.2017, 20:31
la 09.06.2017, 20:48
Cleme, daaaa .... )

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking