Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

Postat de eumimi in Prajituri
28 Dec 2019 | 1204 vizualizari
Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

O prajitura delicioasa! "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 350 ml frisca lichida indulcita
  • 2 plicuri de ciocolata calda cu aroma de caramel

Sirop:

  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom

+ 80 g ciocolata cu caramel de la Milka

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam compozitiei de albusuri.

 Adaugam si faina si cacao si praful de copt si incorporam usor cu o spatula.

 Coacem blatul intr-un vas de yenna mare uns cu ulei timp de 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 de grade.

 Cat timp sta blatul la cuptor mixam frisca lichida si o separam in 2 boluri. Intr-un bol adaugam si ciocolata calda dizolvata in 2 linguri de apa ( trebuie dizolvata in apa calda, dar o lasam la racit inainte sa o adaugam peste frisca) si mixam inca 2-3 minute.

Pentru sirop caramelizam zaharul, adaugam apa calduta si lasam 10 minute pe foc pana cand se topeste tot zaharul, apoi adaugam esenta de rom.

Siropul il adaugam peste blatul caldut si lasam 10-20 de minute la racorit.

Adaugam crema de caramel si nivelam, apoi frisca si portionam.

Grilajul de ciocolata ( ciocolata topita pe baie de aburi cu 1 lingura de lapte) il facem pe fiecare prajitura in parte. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

Postat de Ksenya

Desert Tiramisu reţetă originală, cu gem de zmeura

 Tiramisu reţetă originală  Intr-o oala, punem gemul, adaugam apa. Dizolvam gemul, il punem pe foc si, cand da in clocot, adaugam sucul de lamaie, lasam 2 minute, oprim flacara...

Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de diaconta

Buturuga de Craciun

Am pregatit mai întâi  foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.12.2019, 00:25
la 29.12.2019, 00:25
la 29.12.2019, 00:33
Faină prăjitură...!
la 29.12.2019, 01:00
la 29.12.2019, 02:16

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking