Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

Postat de eumimi in Prajituri
28 Dec 2019 | 4246 vizualizari
Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel

O prajitura delicioasa! "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 350 ml frisca lichida indulcita
  • 2 plicuri de ciocolata calda cu aroma de caramel

Sirop:

  • 1 lingura de zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom

+ 80 g ciocolata cu caramel de la Milka

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile cu un praf de sare 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand devin o bezea tare.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam compozitiei de albusuri.

 Adaugam si faina si cacao si praful de copt si incorporam usor cu o spatula.

 Coacem blatul intr-un vas de yenna mare uns cu ulei timp de 25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit la 180 de grade.

 Cat timp sta blatul la cuptor mixam frisca lichida si o separam in 2 boluri. Intr-un bol adaugam si ciocolata calda dizolvata in 2 linguri de apa ( trebuie dizolvata in apa calda, dar o lasam la racit inainte sa o adaugam peste frisca) si mixam inca 2-3 minute.

Pentru sirop caramelizam zaharul, adaugam apa calduta si lasam 10 minute pe foc pana cand se topeste tot zaharul, apoi adaugam esenta de rom.

Siropul il adaugam peste blatul caldut si lasam 10-20 de minute la racorit.

Adaugam crema de caramel si nivelam, apoi frisca si portionam.

Grilajul de ciocolata ( ciocolata topita pe baie de aburi cu 1 lingura de lapte) il facem pe fiecare prajitura in parte. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Noapte de iarna cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert guguluf cu fructe de padure

Postat de Meea

Desert guguluf cu fructe de padure

         Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea, până când spuma stă...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu ricotta si caise

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu ricotta si caise

Intr-un bol se mixeaza bine ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul brun. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se pune peste crema de oua. Mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2019, 00:25
la 29.12.2019, 00:25
la 29.12.2019, 00:33
Faină prăjitură...!
la 29.12.2019, 01:00
la 29.12.2019, 02:16

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking