Desert prajitura Ochelari

Postat de oanapl in Prajituri
18 Mar 2018 | 3300 vizualizari
Desert prajitura Ochelari

Această prăjitură mi-a făcut cu ochiul cu ceva timp în urmă la Dia. Am mai pregătit-o cu mult timp în urmă, dar acum a ieșit mai gustoasă. Eu nu am folosit osânză, pentru că nu am avut, dar am pus mai multă smântână. Am pus mai puțină nucă, pentru că a "dispărut" până să pregătesc eu rețeta, dar a fost suficientă. Am pus mai puțin zahăr și tot mi s-a părut cam dulce. Mulțumesc pentru rețetă Dia! Pupici!

Ingrediente

  • -Pentru foaia de aluat:
  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 5 linguri pline cu smântâna
  • Sare
  • esență de vanilie
  • esență de lămâie
  • Pentru umplutura de afine:
  • 250 g mascarpone
  • 50g zahăr pudră
  • 250 g afine
  • 50 g zahar
  • 3-4 linguri amidon
  • Pentru bezea:
  • 3 albușuri de ou
  • 1 praf de sare
  • 50 g zahăr pudră
  • 100 g nucă prăjită și măcinată
  • zahăr măcinat pentru pudrat (opțional)

Mod de preparare

Afinele le pui pe foc cu 50g de zahar și le lași până ce au lasat sirop și zahărul s-a topit. Le scurgi apoi, siropul îl amesteci cu amidonul și îl fierbi pâna ce se îngroașă. Adaugi afinele și lași să se răcească.
Nuca o prăjești și apoi o macini.

Pentru aluat, amesteci drojdia cu o linguriță de zahăr, pui puțină apă călduță și o lingură de făină și lași să crească.
Făina o amesteci cu sarea și apoi adaugi untul, galbenusurile de ou, smântâna, drojdia și esențele de vanilie și de lamâie.
Dacă aluatul este prea tare, mai adaugi smântâna, iar dacă este prea moale, adaugi făină.
Trebuie să obții un aluat elastic, pe care îl împarți în două, îl acoperi cu folie și îl lași la frigider până când pregătești bezeaua.
Mixezi albușurile cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul măcinat, iar la final, încorporezi nuca măcinată.
Crema mascarpone o mixezi cu 50 g zahăr pudră.

Scoți aluatul de la frigider și întinzi o foaie pe o hârtie de copt. Hârtia de copt a avut lungimea egală cu a tăvii în care am copt prăjitura.
Pe marginile mai lungi ale foii, pui crema mascarpone, iar deasupra afinele. Rulezi foaia peste umplutură, aducând-o înspre mijloc, dar lasând loc pentru bezea. Transferi cu grijă foaia în tavă, ajutându-te de hârtia de copt. O așezi astfel încât să încapă și cea de-a doua foaie. La fel procedezi și cu cealaltă foaie.
Între cele două rulouri de pe margine, pui bezeaua cu nucă.
Pui tava la cuptor la 180 de grade C, pentru 40 de minute. Foaia trebuie să fie coaptă și bezeaua uscată.
După ce s-a răcit, poți să pudrezi cu zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Ochelari" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Ochelari

Postat de diaconta

Desert prajitura Ochelari

  Visinele le-am spalat, am scos sâmburii si le-am lasat cu zahar pâna ce au lasat sirop si zaharul s-a topit. Le-am scurs apoi, siropul l-am amestecat cu o lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2018, 23:30
Foarte bună!
la 18.03.2018, 23:30
Ce frumosi ti-au iesit...ai mei au iesit cam sasiu....
la 18.03.2018, 23:33
bun
la 18.03.2018, 23:34
Vă mulțumesc! Să știi că nici ochelarii mei n-au ieșit chiar perfecți Cleme. Una dintre rulade a crăpat de ciudă.
la 18.03.2018, 23:36
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking