Desert prajitura ora 12 cu visine

Postat de cristina1985 in Prajituri
23 Iun 2018 | 4270 vizualizari
Desert prajitura ora 12 cu visine

Ingrediente

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 4 oua
  • 1 lg-ta Inka sau cafea macinata
  • 2 lg-te apa clocotita
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 350 g visine
  • Glazura:
  • 200 ml frisca lichida (cu minim 20% grasime)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • Decor:
  • visine
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga treptat ouale, unul cate unul, apoi Inka amestecata cu apa clocotita. Separat se amesteca faina, cacaua (am pus cacao dark, pentru ca nu am gasit altfel) ,praful de copt si  se toarna amestecul peste cel de oua.

Se pune hartie de copt, intr-o tava de 30 x20 cm. Se toarna compozitia de blat, se asaza visinele (fara samburi) una langa alta  si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 20-25 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Glazura: Se pune frisca lichida intr-un vas pe aragaz, iar cand ajunge la punctul de fierbere, se inchide focul si se adauga ciocolata rupta in bucati. Se lasa 1-2 minute, apoi se amesteca. Se lasa la racit, dupa care se toarna peste prajitura. Se tine la frigider cateva ore. 

Se taie in patratele si pe masura ce se consuma, se orneaza cu frisca si visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ora 12 cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Deliciu cu mascarpone si capsuni

Postat de Constelatialeu

Deliciu cu mascarpone si capsuni

Blat: Albusurile le batem spuma cu 5 linguri de zahar, adaugam pliculetele de finesse si vanilie bourbon. Galbenusurile le mixam bine cu 5 linguri de zahar, pana devin cremoase, apoi...

Citeste continuarea

Cozonac trandafir cu mere

Postat de merisor67

Cozonac trandafir cu mere

Pregatim mai intai umplutura. Merele curatate de cotoare le dam pe razatoare cu coaja cu tot. Le punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si amestecam in ele pana isi schimba culoarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2018, 15:36
la 24.06.2018, 16:11
un deliciu
la 24.06.2018, 16:28
Multumesc!
la 25.06.2018, 06:14
Ce bine arata!
la 25.06.2018, 06:56
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking